Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: Κόβουν τις ενδιάμεσες πτήσεις για να μην έρχονται κρούσματα από Βρετανία

the roots web banners 06

Κορωνοϊός: Κόβουν τις ενδιάμεσες πτήσεις για να μην έρχονται κρούσματα από Βρετανία
28.03.2020 | 18:27

Κορωνοϊός: Κόβουν τις ενδιάμεσες πτήσεις για να μην έρχονται κρούσματα από Βρετανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρα αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 15 Απριλίου. Παράλληλα τίθενται περιορισμοί και στις πτήσεις από Γερμανία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη ύστερα από τις αναφορές που υπήρξαν ότι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία έσπαγαν τον αποκλεισμό χρησιμοποιώντας ενδιάμεσες πτήσεις από την Ολλάνδία και τη Γερμανία. Αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι σε όποιες αγορές δεν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας οι λαϊκές θα κλείνουν. Σημείωσε επίσης ότι 6.800 συμπολίτες μας είναι σε καραντίνα και οι έλεγχοι είνει ενδελεχείς.

Η άυλη συνταγογράφηση σε εφαρμογή

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το