Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Για το 2021 μετατίθενται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω κορωνοϊού

banner roots

Για το 2021 μετατίθενται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω κορωνοϊού
24.03.2020 | 13:58

Για το 2021 μετατίθενται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω κορωνοϊού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο κύβος ερρίφθη και όπως όλα δείχνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξάγονταν το καλοκαίρι στο Τόκιο αναβάλλονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν και να μετατεθούν για το 2021, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ο Άμπε έκανε την πρόταση στον Μπαχ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης. Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ.
Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα.

Φυσικά, για να ληφθεί οριστική απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων χρειάζεται και το επίσημο «πράσινο φως» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο μετά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Άλλωστε, χθες, ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, είχε αναφέρει ότι «ουσιαστικά η απόφαση αναβολής έχει ήδη ληφθεί», μιλώντας στην εφημερίδα USA Today. «Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα λεπτομέρειες, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου, αυτά ξέρω», είχε προσθέσει.

Πηγή: iefimerida.gr

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το