Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απαγόρευση κυκλοφορίας | Δείτε πώς θα εφαρμοστεί με 3 εναλλακτικές: Δήλωση, φόρμα, SMS

banner roots

Απαγόρευση κυκλοφορίας | Δείτε πώς θα εφαρμοστεί με 3 εναλλακτικές: Δήλωση, φόρμα, SMS
22.03.2020 | 17:14

Απαγόρευση κυκλοφορίας | Δείτε πώς θα εφαρμοστεί με 3 εναλλακτικές: Δήλωση, φόρμα, SMS

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Δείτε τις τρεις εναλλακτικές για το πώς θα κυκλοφορούμε από τις επόμενες ώρες - Θα ισχύσει είτε από απόψε, είτε από αύριο το πρωί - Οι πολίτες θα μετακινούνται μόνον προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Από απόψε τα μεσάνυχτα ή από αύριο το πρωί θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.  Τρεις είναι οι εναλλακτικές για τον τρόπο που θα κινούμαστε.

1. Ενα έντυπο που θα αναφέρει 6 λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθείς. Θα μοιάζει ως εξής:

 
entypo-metakinisis

 

2. Ενα SMS στο 13033, το οποίο θα μας στέλνει απάντηση.

3. Ο πιο απλός τρόπος: Ενα χαρτί που θα μπορεί να συμπληρώνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει και τι ώρα. Για παράδειγμα: Βγαίνω στις 10.30 πμ και πηγαίνω στο φαρμακείο. Μαζί με το χαρτί θα πρέπει να έχουμε και την ταυτότητά μας για να την επιδείξουμε αν μας ζητηθεί για έλεγχο στο δρόμο.

Σύμφωνα με όσα αναμένεται να ανακοινώσουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα επιτρέπονται μόνον μετακινήσεις προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Οι πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν θα στέλνουν μηνύματα SMS προς τον αριθμό 13033 και εν συνεχεία θα δηλώνουν σε ειδική φόρμα το που θα κατευθύνονται, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις με τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για εφαρμογή του σχεδίου «Άρτεμις» με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας που εισέρχεται σε νέα φάση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το