Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εξέλιξη: Νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων | Πρόθεση να ανοίξουν μετά το Πάσχα

the roots web banners 06

Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi
20.03.2020 | 20:30

Εξέλιξη: Νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων | Πρόθεση να ανοίξουν μετά το Πάσχα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Την απόφαση για νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, Σάββατο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Με τα τωρινά δεδομένα και το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά τη Μεγάλη Εβδομάδα, πρόθεση είναι να ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού.

Κεραμέως: Θα γίνει ότι χρειαστεί για να μη χαθεί η σχολική χρονιά

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Oπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές.

Σχολεία: Υλοποιείται η διδασκαλία εξ αποστάσεως

Ηδη το υπουργείο Παιδείας προχωρά με τα ταχύτατους ρυθμούς τη διδασκαλία εξ αποστάσεως. Ηδη, σχολεία 49 νομών της χώρας έχουν μπει στις ψηφιακές τάξεις και έχουν γίνει 4.198 μαθήματα.

Το υπουργείο προτείνει συνδυαστικά τόσο σύγχρονες, όσο και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και έδωσε αναλυτικά οδηγίες για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το