Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα, 464 στο σύνολο

banner roots

Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα, 464 στο σύνολο
19.03.2020 | 18:18

Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα, 464 στο σύνολο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Με την πορεία της νόσου σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που ανακοίνωσε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει πλέον τα 464.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 68 νοσηλεύονται και από αυτούς 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69 έτη. Τα απροσδιόριστης πηγής κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 72. Παραμένουν υψηλότερα τα ποσοστά νόσησης και θνητότητας για τους άνδρες. Η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κάτω από 1%, ενώ έως και δεκαπλάσια είναι σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ.Τσιόδρας, σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται περίπου των 15% των πραγματικών κρουσμάτων.

Στόχος μας, είπε ο κ.Τσιόδρας είναι να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι, ταυτόχρονα και είπε ότι είναι απαράδεκτο τα πλοία να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου. Αναφέρθηκε επίσης σε νέα κλινική μελέτη που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση του πειραματικού εμβολίου. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αναμενονται περίπου σε τρεις μήνες.   Αύριο, αναμένεται να εκδοθούν ειδικές οδηγίες για νεφροπαθείς, ενώ σήμερα πανελλήνιο διαδικτυακό σεμινάριο για πνευμονολόγους  από τον καθηγητή Στ. Λουκίδη.

Ο κ.Τσιόδρας -που εμφανίσθηκε με μια κονκάρδα της καμπάνιας #μένουμε σπίτι στο πέτο του- ζήτησε να συνεχισθεί η αιμοδοσία από τους εθελοντές για τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel