Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τουρκία: Πρόσφυγες κατευθύνονται στα σύνορα με την Ελλάδα και φωνάζουν «Yunanistan» [βίντεο]

banner roots

Τουρκία: Πρόσφυγες κατευθύνονται στα σύνορα με την Ελλάδα και φωνάζουν «Yunanistan» [βίντεο]
28.02.2020 | 09:32

Τουρκία: Πρόσφυγες κατευθύνονται στα σύνορα με την Ελλάδα και φωνάζουν «Yunanistan» [βίντεο]

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης της Τουρκίας στο Reuters πως δεν θα εμποδίζουν πλέον τους Σύρους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη, τουρκικά Μέσα δημοσιεύουν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα.

Eιδικότερα, το DHA στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσιεύει βίντεο με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με τα πόδια και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου να λένε «Yunanistan», δηλαδή Ελλάδα. Σύμφωνα με το DHA περίπου 300 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, στο άκουσμα της είδησης άρχισαν να περπατούν μέχρι τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας μεταδίδουν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ελλάδα. Παράλληλα, οπως μεταδίδει το Anadolu, μετανάστες που επιθυμούν να περάσουν στη Λέσβο, ήδη, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο χωριό Babakale, στην παραλία Yeşil Liman και στο Kadırga Bay. Οι μετανάστες σε αυτά τα σημεία, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση στη Λέσβο, ετοιμάζονται για τη μεταφορά τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ανέφερε συγκεκριμένα στο Reuters ότι «η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή του Ιντλίμπ».
 
«Τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες», όπως αναφέρει το πρακτορείο, «διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, μετά την έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη που έκανε στην Αγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» η οποία έγινε μετά την επίθεση του συριακού καθεστώτος από αέρος στην Ιντλίμπ η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών.
 
Παράλληλα, εκπρόσωπος του ΑΚ, Ομέρ Τσελίκ, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες άλλο» και πρόσθεσε πως σήμερα, Παρασκευή, θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ, για την κατάσταση στην Συρία.
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το