Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα | Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

banner roots

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα | Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα
27.02.2020 | 13:56

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα | Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Θετική στο ιό διαγνώσθηκε γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Στην Αθήνα εντοπίζεται το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη. Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Όπως ανέφερε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της, είναι νεαρή συμπατριώτισσα δεν χρειάζεται να ξέρετε περισσότερα», είπε απλώς ο κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα 40 ετών, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία. Όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα προσήλθε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και όταν το τεστ βγήκε θετικό προσκομίστηκε στο νοσοκομείο αναφοράς Αττικόν, όπου και νοσηλεύεται.
Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ ο κ. Τσιόδρας ζήτησε αρχικά τη βοήθειά τους ώστε ο κόσμος να μην ανησυχεί για λάθος λόγους. «Εξακολουθούμε να μιλάμε για μία νόσο η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι ήπια και δεν μεταδίδεται όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής», σημείωσε.

Ανακοινώνοντας το δεύτερο κρούσμα δήλωσε: «Στα πλαίσια της ιχνηλάτισης επαφών της πρώτης περιπτώσεως επιβεβαιώθηκε σήμερα από το εργαστήριο αναφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η μετάδοση του ιού σε στενό συγγενικό μέλος της συμπολίτισσάς μας, πρώτης περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας. Το περιστατικό δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τις υπόλοιπες στενές επαφές και ο έλεγχος παραμένει αρνητικός. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της δεύτερης αυτής περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας για προληπτικούς λόγους και μόνο συστήνεται το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, του 105ου, για 14 ημέρες».

Συνεχίζοντας προχώρησε στην ανακοίνωση του τρίτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα λέγοντας: «Επιπλέον, επιβεβαιώνω τη διάγνωση τρίτου κρούσματος που αφορά συμπατριώτισσά μας ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων που αφορούν την τρίτη αυτή περίπτωση της νόσου στην πατρίδα μας».

Κικίλιας: Ακυρώνονται τα καρναβάλια στη χώρα λόγω κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ίδια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

Στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο κρούσμα -Το παιδί της 38χρονης
Το ένα εκ των παιδιών της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κορωνοϊό.

Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση, όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο παιδάκι είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί κι άλλα άτομα στον ιό.

Κλείνει το σχολείο για 14 ημέρες στη Θεσσαλονίκη
Το σχολείο παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και είναι το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Με κυβερνητική απόφαση, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το