Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Τι θα ισχύσει για την αργία της 30ής Ιανουαρίου

banner roots

Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Τι θα ισχύσει για την αργία της 30ής Ιανουαρίου
14.01.2020 | 10:14

Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Τι θα ισχύσει για την αργία της 30ής Ιανουαρίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αναλυτικές εξηγήσεις για το πώς θα λειτουργούν τα σχολεία κατά τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών έδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η αναστάτωση γύρω από το ζήτημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, με τη δημοσιοποίηση διάταξης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις». Σε αυτή τη διάταξη για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών αναφερόταν το εξής:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.»

Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά σχολεία, με εορταστικές εκδηλώσεις και... μαθήματα

Ακολούθησε η τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη υποστήριξε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία, αλλά και δεν... θα πραγματοποιούνται μαθήματα.

Εν τέλει, χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισημοποίησε τα όσα αναφέρονταν στην αρχική διάταξη τονίζοντας ότι τα σχολεία θα είναι ανοικτά στις 30 Ιανουαρίου, και ότι με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας ότι το παραπάνω ισχύει για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.

«Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω» καταλήγει η ανακοίνωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το