Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κουκάκι: Αποκατάσταση ζημιών στην κατάληψη της Ματρόζου, κλείνουν τις εισόδους | 21 συλλήψεις

banner roots

Κουκάκι: Αποκατάσταση ζημιών στην κατάληψη της Ματρόζου, κλείνουν τις εισόδους | 21 συλλήψεις
12.01.2020 | 10:48

Κουκάκι: Αποκατάσταση ζημιών στην κατάληψη της Ματρόζου, κλείνουν τις εισόδους | 21 συλλήψεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μετά την νύχτα επεισοδίων στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, σήμερα από νωρίς γίνεται αποκατάσταση ζημιών στο κτίριο.

Ιδιωτικά συνεργεία, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έχουν φτάσει στο σημείο από πολύ νωρίς και επιδιορθώνουν τις ζημιές που έκαναν οι καταληψίες σε τέσσερα παράθυρα και στην είσοδο του κτιρίου. Ετσι, με τσιμέντο κλείνουν ξανά όλες τις πιθανές εισόδους στο κτίριο, ώστε να μην ξαναμπούν οι αντιεξουσιαστές.

Η αστυνομία πάντως στην χθεσινή νύχτα επεισοδίων στο Κουκάκι προχώρησε σε 21 συνολικά συλλήψεις. 13 από την εκκένωση των καταλήψεων και 8 από όσα έγιναν πριν την επιχείρηση.

Στις 11:00 οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα στο κτίριο 16, ενώ την ίδια ώρα οι αντιεξουσιαστές καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Ματρόζου & της Παναιτωλίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί.

Η χθεσινή επιχείρηση στο Κουκάκι
Η όλη επιχείρηση διήρκεσε από τις 19:00 του Σαββάτου μέχρι τις 21:30, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., με τους αντιεξουσιαστές να έχουν ανακαταλάβει τα δύο κτίρια από νωρίς το απόγευμα. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι ανακαταλήψεις, εστάλησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ) στην περιοχή, οι οποίες και ανέμεναν τους εισαγγελικούς λειτουργούς για να πάρουν το «πράσινο φως» και να προχωρήσουν στην εκκένωση των κτιρίων. Όταν αυτό έγινε, άρχισε η επιχείρηση. Οχι όμως ταυτόχρονα και στα δύο κτίρια, καθώς πρώτα έγινε η επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45 και κατόπιν με νέα επιχείρηση εκκενώθηκε η κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου 21.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το