Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ερευνα Eurostat: Ενας στους δύο Ελληνες δεν έχει χρήματα για να κάνει διακοπές μίας εβδομάδας

banner roots

Ερευνα Eurostat: Ενας στους δύο Ελληνες δεν έχει χρήματα για να κάνει διακοπές μίας εβδομάδας
02.08.2019 | 08:53

Ερευνα Eurostat: Ενας στους δύο Ελληνες δεν έχει χρήματα για να κάνει διακοπές μίας εβδομάδας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μία έρευνα της Eurostat δείχνει πως το 51% των Ελλήνων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές για μία εβδομάδα το χρόνο ή παραπάνω.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν όμως το 2018, πάνω από τους μισούς Ελληνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ώστε να φύγουν έστω και για μία εβδομάδα από την κατοικία του. Φέτος πάντως ως τώρα, παρατηρείται άνοδος στις διακοπές των Ελλήνων, με το λιμάνι του Πειραιά να έχει πληρότητα πάνω από 90% την τελευταία εβδομάδα στα δρομολόγιά του.
 
Η Ελλάδα στον συγκεκριμένο πίνακα της Eurostat για το 2018, είναι στην τρίτη θέση με το 51%, με την Ρουμανία να έχει το χειρότερο ποσοστό (58,9%) και την Κροατία να ακολουθεί (51,3%). Ιδιο ποσοστό μάλιστα με την Ελλάδα έχει η Κύπρος, την ώρα που ο μέσος όρος έφτανε στο 28,3%, κάτι που δείχνει ότι τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα για την χώρα μας.
 
 
Η έρευνα αφορά φυσικά ανθρώπους από 16 ετών και πάνω, με το 28.3% σε όλη την Ευρώπη ωστόσο, να κρίνεται ενθαρρυντικό, καθώς το ποσοστό είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με το 2013, όταν και ήταν στο 39.5%.
 
Ποιες χώρες είναι στα καλύτερα επίπεδα
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη το έχει η Σουηδία, η οποία είναι η μόνη χώρα που είναι σε μονοψήφιο αριθμό (9,7%). Ακολουθούν Λουξεμβούργο (10,9%), Δανία (12,2%), Αυστρία (12,4%) και Φινλανδία (13,3%).
 
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αυξήσει τα ποσοστά αυτά την τελευταία πενταετία, την ώρα που οι υπόλοιπες είτε μένουν σταθερές, είτε το έχουν μειώσει.
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel