Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο ο Κορκονέας

the roots web banners 06

Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο ο Κορκονέας
30.07.2019 | 09:31

Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο ο Κορκονέας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Εκτός φυλακής, αφού «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί, θα βρεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρώην ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου 2008 είχε τραβήξει τη σκανδάλη σε βάρος του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σκοτώνοντάς τον.

Η παραπάνω απόφαση για τον Κορκονέα ήρθε μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερο σύννομου βίου επιβάλλοντάς του την ποινή κάθειρξης 13 ετών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον πρώην ειδικό φρουρό με την κατηγορία της ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο.

Σ' αυτό το σημείο να προστεθεί ότι με την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν αυτή των 15 ετών. Από την άλλη, εάν ίσχυαν οι παλιές διατάξεις η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, ακόμα και με τα σχετικά ελαφρυντικά θα ήταν αυτή των 20 ετών.

Εντός Αυγούστου η αποφυλάκιση Κορκονέα
Μετά την απόφαση ήδη ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετρά ημέρες μέχρι να βρεθεί οριστικά εκτός φυλακής. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εκτίσει ποινή 11 ετών, ενώ τα μεροκάματα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια εντός των φυλακών θα προσμετρηθούν ευεργετικά. Επομένως η αποφυλάκισή του μπορεί να γίνει άμεσα, πιθανώς και μέσα στον Αύγουστο αφού οι διαδικασίες πλέον είναι διαδικαστικές. Καταληκτικά, το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το