Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Νέα σύσκεψη σήμερα το βράδυ: Παράθυρο για συμφωνία

banner roots

Νέα σύσκεψη σήμερα το βράδυ: Παράθυρο για συμφωνία
20.06.2013 | 09:12

Νέα σύσκεψη σήμερα το βράδυ: Παράθυρο για συμφωνία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα
Παράθυρο συμφωνίας φαίνεται ότι άνοιξαν οι κυβερνητικοί εταίροι κατά τη μαραθώνια σύσκεψη -διάρκειας 3,5 ωρών-, η οποία θα επαναληφθεί σήμερα το βράδυ (20.30), σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης απέφυγαν να αναφέρουν τη λέξη "ΕΡΤ", μιλώντας για "επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

Ο Σ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για "σύνθετη συζήτηση", στην οποία τέθηκαν μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και "το πως θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ". Σημείωσε επίσης οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

"Δεν υπάρχει συμφωνία, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται", ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ,ωστόσο ανέφεραν ότι "έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, γι' αυτό βρισκόμαστε πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης παρά στη ρήξη".

Πρόσθεσαν ωστόσο "πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα".

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η νέα σύσκεψη στο Μαξίμου δεν συνδέεται με τη συνεδρίαση του ΣτΕ που πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς "τα ζητήματα είναι πολιτικά".

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μεσημέρι και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, στον οποίο εξέφρασε με απόλυτο και σαφή τρόπο τη θέση του.

Πριν από τη νέα σύσκεψη της Πέμπτης, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα συνεδριάσουν προκειμένου οι πρόεδροι τους να ενημερώσουν τα στελέχη για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι συζητήσεις να ληφθούν αποφάσεις για το πως θα κινηθούν τα κόμματα.

Η νέα συνάντηση προσδιορίστηκε για τις 20.30, καθώς ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βιέννη για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 19.15.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι "η στάση μας διαπνέεται από αίσθημα εθνικής και κοινωνικής δικαιοσύνης", για να προσθέσει -αφήνοντας αιχμές για τις διαρροές των τελευταίων ημερών- ότι ο ίδιος λέει στις συσκέψεις ότι λέει και δημόσια.

Είπε ότι έχει σημασία "να υπάρξει συμφωνία που διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και την άμεση λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

"Η συζήτηση μας αφορά την επαναθεμελίωση της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης", τόνισε για να προσθέσει: "Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας".

Ο ίδιος χαρακτήρισε "δύσκολη" τη συζήτηση.

 Οι δηλώσεις Κουβέλη
 
Ο Φ. Κουβέλης είπε ότι καταβάλλει "κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση. Ναεπαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με όλες της τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα", παρατηρώντας ότι "δεν είναι μόνο το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης, που πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση των τριών κομμάτων".

"Πρέπει να υπάρχει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας στη βάση των νέων δεδομένων στο σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν την πολιτική", επισήμανε και χαρακτήρισε "επίπονη διαδικασία" τη διαβούλευση των τριών αρχηγών, με "επιμονή από τη ΔΗΜΑΡ να εξασφαλιστούν όσα σας ανέφερα".

"Για μας προέχει το συμφέρον του ελληνικού λαού", υπογράμμισε και κατέληξε: "Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί από την κρίση. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ θα είναι διαρκής για να βγούμε έξω από τα αδιέξοδα της χώρας". 

Συνεργάτης του κ. Κουβέλη ανέφερε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι "για απόψε αποφεύχθηκε η κρίση". 

 
 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το