Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χαμένοι στη μετάφραση του ΣτΕ- Νέα σύσκεψη την Τετάρτη

banner roots

Χαμένοι στη μετάφραση του ΣτΕ- Νέα σύσκεψη την Τετάρτη
18.06.2013 | 09:41

Χαμένοι στη μετάφραση του ΣτΕ- Νέα σύσκεψη την Τετάρτη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - το απόγευμα της Τετάρτης- θα τεθεί το θέμα της ΕΡΤ, καθώς η απόφαση του ΣτΕ έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση.

Βενιζέλος και Κουβέλης ζήτησαν την άμεση επανάληψη των εκπομπών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, με το Μαξίμου να υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ με την παλιά της μορφή έχει καταργηθεί.

Οι εταίροι αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στην ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, με έμφαση στο ποιος θα έχει την ευθύνη για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να "ερμηνεύσει σωστά" την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι "αναμένουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση όλες οι συχνότητες να βγουν στον αέρα".

Το Μαξίμου από την πλευρά του βλέπει άμεση εκπομπή με νέα μορφή. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όταν έγινε γνωστή η απόφαση, υπήρξε ζήτημα ερμηνείας και προσεκλήθησαν ο ΓΓ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος και ο νομικός σύμβουλος του κράτους κ. Μπένος, οι οποίοι είπαν ότι με την απόφαση του ΣτΕ η ΕΡΤ έκλεισε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην αρχή της σύσκεψης υπήρχε  μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους εταίρους. Βενιζέλος και Κουβέλης επέμεναν να ανοίξει η ΕΡΤ και ο πρωθυπουργός αντέτεινε ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί μια κορυφαία μεταρρυθμιστική πράξη.

Τους επισήμανε ότι έχει ήδη υποχωρήσει μια φορά με την πρόταση των εννέα σημείων, παρέχοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι θα σεβόταν την απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν ήταν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ευ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ανοίξει η ΕΡΤ και επισήμανε ότι η λειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να γίνει από δημόσιο φορέα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος δημόσιος φορέας πλην της ΕΡΤ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι αρχηγοί άνοιξαν σειρά θεμάτων, όπως η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, ο ανασχηματισμός (θα ανακοινωθεί εκτός απρόοπτου σε δύο εβδομάδες) και ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου.

"Την Τετάρτη πιστεύουμε να υπάρξει σύγκλιση", ανέφεραν οι ίδιες πηγές και έκαναν γνωστό ότι στη σύσκεψη δεν τέθηκε θέμα εκλογών ή προσώπων που θα μπουν στην κυβέρνηση.

Από τις δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη διεφάνη ότι διαλύονται -τουλάχιστον προσώρας- τα σύννεφα των πρόωρων εκλογών, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τη νέα σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, που επικαλείται πρόσωπα από το ΣτΕ, η απόφαση δεν λέει σε καμία περίπτωση ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν σύννομο.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το