Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φωτογράφιζε γυμνή την 5χρονη αδελφή της και πουλούσε τις φωτογραφίες στο σκοτεινό διαδίκτυο
Φωτογράφιζε γυμνή την 5χρονη αδελφή της και πουλούσε τις φωτογραφίες στο σκοτεινό διαδίκτυο
19.06.2019 | 14:26

Φωτογράφιζε γυμνή την 5χρονη αδελφή της και πουλούσε τις φωτογραφίες στο σκοτεινό διαδίκτυο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στη σύλληψη μίας 19χρονης προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ένα στίγμα βγήκε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Έτσι λοιπόν διαπιστώθηκε ότι μία 19χρονη φωτογράφιζε με το αζημίωτο την μόλις πέντε ετών αδελφή της γυμνή, την ώρα που έλειπε η μητέρα τους από το σπίτι, στη συνέχεια έστελνε τις φωτογραφίες στον σύνδεσμο του κυκλώματος, ο οποίος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και εκείνος τις διοχέτευε τις φωτογραφίες στο σκοτεινό διαδίκτυο. Εκτός από την 5χρονη αδελφή της, η 19χρονη μάλιστα φωτογράφιζε και δύο δεκαεξάχρονες φίλες της.

Για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες η αμοιβή της ήταν 15 με 20 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, «από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και συνελήφθη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο εμφανές και στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετέχει μία γυναίκα και τρία ανήλικα κορίτσια.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018