Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τεστ αντοχής 40 ημερών για την οικονομία: Πού ετοιμάζουν παρατάσεις για πληρωμές
Τεστ αντοχής 40 ημερών για την οικονομία: Πού ετοιμάζουν παρατάσεις για πληρωμές
29.05.2019 | 09:24

Τεστ αντοχής 40 ημερών για την οικονομία: Πού ετοιμάζουν παρατάσεις για πληρωμές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Παρατάσεις για πληρωμές στην εφορία - Ανοικτή η Βουλή για να περνάνε νέα μέτρα -Κίνδυνο για την οικονομία η μακρά προεκλογική περίοδο «βλέπει» τώρα το Μαξίμου κόντρα στην άποψη Τσακαλώτου για εκλογές τον Οκτώβριο

Στην «παράταση» των ευρωεκλογών μέχρι τις ευρωεκλογές θα κριθεί η αντοχή της ελληνικής Οικονομίας. "Λόγω εκλογών" στις 7 Ιουλίου, ήδη άρχισαν να προαναγγέλεται πως θα δοθούν παρατάσεις για υποχρεώσεις και ρυθμίσεις χρεών στην εφορία (ή και στον ΕΦΚΑ ενδεχομένως) που έληγαν στα τέλη Ιουνίου.

Αν και δεν διαφαίνεται να ανακύπτει κάποιος προφανής λόγος που να εμπόδιζε τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις χρεών ή πληρωμών, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να μεταθέσει τις ημερομηνίες πληρωμών μετά τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Παρασκευή το αργότερο θα πρέπει να ανακοινωθεί ότι οι διορίες πληρωμών και υποβολής δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης χρεών στην εφορία θα παραταθούν μαζικά κατά μία ή δύο εβδομάδες ακόμα τουλάχιστον.

Και αυτό είναι ίσως μόνον η αρχή γιατί, όπως είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην συνένετυξή του χθες στον Alpha, η Βουλή θα μείνει ανοικτή για να ολοκληρωθούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις –δηλαδή και όποια άλλα τυχόν νέα μέτρα ή παροχές θέλει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ή να ακυρώσει.

Σε αντίθεση πάντως με όσα έλεγε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών που εισηγείτο «εκλογές όσο αργότερα γίνεται» προς το τέλος της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο για να φανεί το έργο που έχει γίνει στην Οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε εχθές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επικαλούμενος την ανάγκη "να μη διαταραχθεί η πορεία της Οικονομίας από μία μακρά προεκλογική περίοδο".

Ενώ δηλαδή το Μαξίμου αναγνωρίζει τώρα κίνδυνο για την Οικονομία, ο κύριος Τσακαλώτος έλεγε μέχρι προσφατα σε συνομιλητές του πως «πουθενά και από κανέναν» ξένο επενδυτή ή παράγοντα της Οικονομίας δεν άκουγε ανησυχίες για κίνδυνο παράτασης της πολιτικής αβεβαιότητας μετά τις ευρωεκλογές. Και για αυτό αποσυνέδεε τις εθνικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, δείχνοντας σαν ιδανικό χρόνο διενέργειάς τους τον Οκτώβριο. Δεν παρέλειπε πάντως να συμπληρώνει, σε κάθε περίπτωση, πως εμπιστεύεται το «ένστικτο» του Πρωθυπουργού, εννοώντας μάλλον όμως τις εκλογικές σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες της Οικονομίας.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018