Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε εμείς να κλείσει η ΕΡΤ

banner roots

Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε εμείς να κλείσει η ΕΡΤ
12.06.2013 | 14:16

Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε εμείς να κλείσει η ΕΡΤ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αρνείται ότι ήταν εκείνη που ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση το κλείσιμο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση για λουκέτο της ΕΡΤ, είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί με πλήρη αυτονομία.

"Δεν ζητήσαμε εμείς το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η απόφαση των ελληνικών αρχών θα πρέπει να εξεταστεί υπό τη σκοπιά των μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα", αναφέρει και συνεχίζει:

"Η Επιτροπή κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση του προσωπικού της ΕΡΤ και περιμένει πως οι απολύσεις θα διενεργηθούν σε πλήρη ισχύ με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η Επιτροπή στηρίζει το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Η Συνθήκη καθιστά σαφές ότι η διακυβέρνηση και οι στρατηγικές επιλογές για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση βαραίνει τα κράτη μέλη".

"Έτσι, ενώ η Επιτροπή δεν μπορεί να πει στα κράτη μέλη πώς θα οργανώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τους, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τον ρόλο των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες σε όλες τις οικονομικές συνθήκες, για χάρη της πολυφωνίας των μέσων επικοινωνίας, της ελευθερίας των ΜΜΕ και της ποιότητας των μέσων ενημέρωσης καθώς και της έκφραση της πολιτισμικής πολυμορφίας".

"Γι 'αυτό χαιρετίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να φτιάξει έναν οργανισμό ο οποίος θα εκπληρώνει το σημαντικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να είναι οικονομικά βιώσιμος", καταλήγει.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το