Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αναγνώριση ως 3 πλασματικά χρόνια σε δημόσιους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα

banner roots

Αναγνώριση ως 3 πλασματικά χρόνια σε δημόσιους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα
11.06.2013 | 12:39

Αναγνώριση ως 3 πλασματικά χρόνια σε δημόσιους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη δυνατότητα για αναγνώριση έως και τριών ετών ως πλασματικά χρόνια σε όσους δημοσίους υπαλλήλους τεθούν σε διαθεσιμότητα, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με συμπληρωματικές διατάξεις στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα που κατέθεσε ο υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης προβλέπονται τα εξής:

Οι υπάλληλοι της υποπαραγράφου Ζ.2.1 του ν. 4093/2012, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με βάση τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και τίθενται σε διαθεσιμότητα, μπορούν είτε να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, που δεν θα υπερβαίνει τα τρία έτη και έως τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων προϋποθέσεων για την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης, μερίσματος και εφάπαξ βοηθήματος από το Δημόσιο και τους αντίστοιχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είτε να εισπράξουν τις αποδοχές διαθεσιμότητας έως τη λήξη αυτής και να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη, εφόσον υποβάλουν αίτηση παραίτησης από την Υπηρεσία, εντός ενός μηνός από την ημερομηνία που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου δεν λαμβάνονται υπόψη, όσον αφορά την κύρια σύνταξη, οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 3865/2010 (Α 120) και όσον αφορά την επικουρική σύνταξη, οι διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 3996/2011, όπως ισχύουν.
Ο ανωτέρω πλασματικός χρόνος λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κύρια και επικουρική σύνταξη, μέρισμα και εφάπαξ βοήθημα.
Για την αναγνώριση του εν λόγω χρόνου, κατά το μέρος που αφορά την κύρια σύνταξη του Δημοσίου, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του δευτέρου και τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 2084/1992 (Α 165), και κατά το μέρος που αφορά την επικουρική σύνταξη, το μέρισμα και το εφάπαξ βοήθημα των αντιστοίχων φορέων, καταβάλλονται εκ μέρους του ασφαλισμένου υπαλλήλου οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί των συνταξίμων αποδοχών, όπως αυτές ισχύουν κατά περίπτωση, λαμβανομένων υπόψη και των διατάξεων της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4024/2011.

Πηγή: imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το