Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πρόταση για πιλοτική μείωση ΦΠΑ εστίασης

the roots web banners 06

Πρόταση για πιλοτική μείωση ΦΠΑ εστίασης
11.06.2013 | 12:14

Πρόταση για πιλοτική μείωση ΦΠΑ εστίασης

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Την... πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για διάστημα έξι μηνών πρότεινε το οικονομικό επιτελείο στους επικεφαλής της τρόικας κατά τη διάρκεια δίωρης σύσκεψης χθες στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας δεν «συζητούν» οριστική μείωση του φόρου εξαιτίας των πολύ στενών δημοσιονομικών περιθωρίων. Γι' αυτό, όπως εξηγούσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η κυβέρνηση προτείνει να πέσει ο ΦΠΑ από το 23% στο 13% για ένα εξάμηνο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν νέα εξειδικευμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις μια τέτοιας κίνησης στον ξενοδοχειακό κλάδο και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Στην κυβέρνηση σημειώνουν πως αν η τρόικα δώσει το τελικό «ΟΚ», υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί ο ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δημοσιονομικές εξελίξεις και κυρίως η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο στα ακίνητα, η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με επίκεντρο την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες.

Η τρόικα φέρεται να μην έθεσε στη φάση αυτή θέμα δημοσιονομικού ή χρηματοδοτικού κενού, με πηγή του υπουργείου Οικονομικών να σημειώνει πως είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε κάτι για δημοσιονομικό κενό ή για τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας αύριο το απόγευμα. Επιζητεί, δε, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, αν είναι δυνατόν, πριν από το Eurogroup της 20ής Ιουνίου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel