Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το πλήρες ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. ανακοίνωσε η Δημοκρατική Ευθύνη

banner roots

Το πλήρες ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. ανακοίνωσε η Δημοκρατική Ευθύνη
21.04.2019 | 11:52

Το πλήρες ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. ανακοίνωσε η Δημοκρατική Ευθύνη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η «Δημοκρατική Ευθύνη» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Συγκροτείται από καινούριους στην πολιτική πολίτες από όλο το κοινωνικό, ηλικιακό, επιστημονικό κι επιχειρηματικό φάσμα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Οι πολίτες έχουν πλέον επιλογή ανάμεσα στο νέο και ποιοτικό έναντι του παρωχημένου και αμφιλεγόμενου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019

Θεοδωρόπουλος Σωτήρης

Καθηγητής Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ανδρομίδα Μαρία

Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

Ανδρώνη Ελένη

Δικηγόρος Αθηνών και Βρυξελλών με θητεία στο Δικαστήριο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε., Νομικός Σύμβουλος Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας

Αντωνιάδης Νικόλαος

Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Βαγενά-Παλαιολόγου Εύη

Διδάκτωρ Εγκληματολογίας. Πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δικαστών

Βενέτης Ευάγγελος

Διεθνολόγος-Ερευνητής

Βίτσα Ευθαλία

Υπάλληλος Αεροπορικής Εταιρείας

Βρεττού Κλειώ

Ιατρός - Κυτταρολόγος

Γαργάλα-Μάγγου Αικατερίνη

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Γεωργαλής Νάσος

Επιχειρηματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δημητρίου Βούλα

Συγγραφέας - Δικαστής (Εφέτης επί τιμή)

Ζαβίτσας Σπύρος

Δικηγόρος σε Νομική Εταιρεία στο Λονδίνο με Ειδίκευση στο Ναυτιλιακό και Αεροπορικό Δίκαιο

Ζαφείρης Σπύρος

Επιχειρηματίας στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ζαφειρόπουλος Δημήτριος

Αντιστράτηγος Στρατιωτικής Δικαιοσύνης ε.α.

Ιγνατιάδης Αναστάσιος

Δημοτικός Υπάλληλος

ΚαλλέςΔημήτριος

Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Καρρά Γλυκερία

Δρ. Θεωρητικής Φυσικής, πρ. Τραπεζικό Στέλεχος

Κουρκούτας Δημήτριος

M.S. Δικηγόρος. Ειδικός θεμάτων Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Ευρωπαϊκό Γραφείο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. (European Patent Office). Μόναχο.

ΚρόκοςΙωάννης

Διευθύνων Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Οργανισμού

ΛιαποπούλουΜαρία

Διευθυντικό στέλεχος Εκδοτικών Επιχειρήσεων

Mαθάς Ευάγγελος

Μηχανολόγος-Μηχανικός

ΜάντηΑναστασία

Δικηγόρος

Μαρκογιαννοπούλου-Fojas Ελένη

Καρδιολόγος, PhD Πανεπιστημίου Γενεύης, Ερευνήτρια για την πρώιμη διάγνωση της αθηροσκλήρωσης και της πρόληψης παχυσαρκίας με τη μέθοδο BPULS

Μητλιάγκας Γιάννης

Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις & οργανισμούς

Μπαρμακέλλη Ολυμπία

Παθολόγος Λόγου-Ομιλίας

Μπούλος Γεωργία

Μεταφράστρια - Πολιτισμική Διαμεσολαβήτρια

Μπράχου-Ξενάκη Ζωή

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας Χειρουργός

Ντουμάζιου-Τσιμή Αλεξάνδρα

Γεωπόνος - Χημικός

Ξενοδόχου-Λιβανού Εύη

Επιχειρηματίας Real Estate

Παπαδόπουλος Δημήτριος

Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος

Παπαδοπούλου Λίλιαν

Χημικός

Παπαχρηστοπούλου Ευγενία

Ψυχολόγος - Κλινική Νευροψυχολόγος PhDc

Πατσουλές Μάριος

Δρ. Γεωλόγος Μηχανικός Ταμιευτήρων Πετρελαίων

Σαββίδης Βασίλης

Νομικός-Διεθνολόγος

Στεργιόπουλος Κώστας

M.B.A. Διευθυντικό Στέλεχος Υπηρεσιών Υγείας

Τσάτσης Νικόλαος

Ιατρός Νευροχειρούργος-Νευροεπιστήμονας, πρώην Λέκτορας University of Surrey

Τσελέντης Ιωάννης

Ομότιμος Καθηγητής Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, πρ. Διευθυντής Collaborating Center Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέλος Επιτροπών της ΕΕ για θέματα Υγείας

Φασούλας Βασίλης

Δικηγόρος

Φράγκος Παναγιώτης

Πρώην Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών

Χατζηδιάκου Θίσβη

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

Χριστοδούλου Δημήτριος

Γεωπόνος-Νομικός, Προϊστάμενος Μονάδας Αγροτικής Πολιτικής, M.E.A Βρυξελλών

Ψυχάρης Σαράντος

Καθηγητής Α.Ε.Ι. Πρόεδρος Επιστημονικής Ένωσης Ε3 STEM. (Επιστήμες Τεχνολογίας, Μηχανική, Μαθηματικά)

Ομιλία κ. Αλέκου Παπαδόπουλου στην εκδήλωση της 17ης Απριλίου 2019 για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Ευθύνης» για τις Ευρωεκλογές

Μέσα στις επόμενες σαράντα μέρες θα δώσουμε, θα δώσετε μια θεμελιακού χαρακτήρα εκλογική μάχη. Για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Αλλά αυτό που έχει αξία, κυρίως είναι να πείτε την αλήθεια στους πολίτες: Ότι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο χρόνος έχει εξαντληθεί. Ό, τι απομένει και ό, τι αρθρώνεται σήμερα από τις πολιτικές δυνάμεις δεν είναι παρά παραπαίοντες και παρωχημένοι λόγοι, οι οποίοι απλώς αναμηρυκάζουν τους εαυτούς τους. Επιτείνοντας την σύγχυση, μοχλεύοντας πάθη, οξύνοντας διαγκωνισμούς και λιπαίνοντας αποσαθρωτικά σύνδρομα και εχθροπάθεια. Διχαστικά με ολέθριες εμφυλιοπολεμικές δυναμικές. Προπαντός όμως ανίκανοι να επιχειρήσουν υπερβάσεις και να διαμορφώσουν νέες προοπτικές.

Να τους πείτε επίσης με θάρρος ότι εάν δεν θέλουμε να εμπαίζουμε τους εαυτούς μας, να αποδεχθούμε ότι η βάναυση χρεωκοπία που βιώνουμε ως χώρα και ως πολίτες δεν είναι μονοδιάστατη και δεν προσδιορίζεται απλώς με όρους οικονομικής κατολίσθησης. Η πραγματική χρεωκοπία είχε συντελεσθεί πολύ πριν και συνεχίζεται σήμερα καλπάζουσα, σαν κακοήθης και υπό μετάσταση νεοπλασία που αποσαθρώνει τους εθνικούς νευρώνες. Που είναι, βέβαια, πρώτα από όλα οι θεσμοί. Αλλά και οι διαδικασίες. Και οι κανόνες. Και το πολιτικό ήθος.

Ποτέ η ερήμωση του φόβου για τις νεότερες γενιές δεν ήταν τόσο καταθλιπτική. Η δική μου γενιά συνέβαλε πράγματι στην υλική ανόρθωση της χώρας, αλλά πνευματικά υπόβαθρα, για να σταθούν οι επερχόμενες γενιές, δεν άφησε.

Ο φόβος αυτός φώλιασε στους νέους ανθρώπους, έγινε ένας δαιμονικός, απροσμέτρητος πολύποδας, που άπλωσε τη μακάβρια φτερούγα του μπροστά τους και τους ακινητοποιεί. Το μέλλον τους φαίνεται ν’ ακινητεί μέσα σε καταχθόνιες συγχύσεις. Τους παγώνει η ατσάλινη σιωπή του. Το πνεύμα αυτού του φόβου πλανιέται καταλυτικό και ακαταμάχητο. Η εποχή μας δεν είναι η εποχή των μεγάλων πράξεων και των μεγάλων ευθυνών. Είναι η εποχή της ταπεινής συναλλαγής, της πλέον ανίερης καιροσκοπίας, των πολτοποιημένων συνειδήσεων. Η εποχή της απροσχημάτιστης λιποταξίας.

Τους έγινε βραχνάς η μηδενιστική αίσθηση του αναπότρεπτου και φεύγουν σε άλλες κοινωνίες. Βλέπουν ότι δεν είναι ο καιρός των ηρωικών πράξεων. Είναι ο καιρός των ανομολόγητων παραλείψεων. Κάναμε σε πολλούς από αυτούς να πιστέψουν σ’ έναν απύθμενο κυνισμό -ότι ολόκληρη η ύπαρξή τους αποτελεί μια τερατώδη χρεωκοπία. Οι θεσμοί δεν έχουν πια τη δύναμη να τους συγκρατήσουν. Οι αξίες στα μάτια τους αποδεικνύονται χωρίς πάγιο περιεχόμενο ‘ το αίσθημα ανασφάλειας παραφρονεί τις ώρες τους.

Αλλά και οι πνευματικοί άνθρωποι, καθώς και οι άλλες ηγεμονεύουσες ελίτ της χώρας, όπως η οικονομική, η θρησκευτική και λοιπές ιθύνουσες τάξεις, προδίδουν την αλήθεια και φοβούνται να καταθέσουν την μαρτυρία τους για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Πνίγουν την κριτική τους διάθεση και γίνονται ενδιάμεσοι των ομαδικών παρακρούσεων. Έπαψαν να θυμούνται και να αισχύνονται.

Το αποτέλεσμα είναι να βασιλέψει η θεσμική παρεκτροπή, η ψυχική διαστροφή, ο εγώδουλος κυνισμός, η απόλυτη αδιαφορία. Άφησαν τη χώρα αδειανή από αντισώματα αξιών. Άφησαν να αναγνωριστεί η δολιότητα ως αρετή και να περιφρονηθεί κάθε ηθικός κανόνας. Έδωσαν δείγματα αναξιότητας και μικροπρέπειας. Εφήμεροι, καθώς κατάντησαν, και με το έρμα τους εξανεμισμένο, από τη φοβία του καιρού, οδηγούνται σε πράξεις αγοραίας κραυγής και σε πράξεις πλαστογραφίας του εαυτού τους. Οδηγούνται με ακατάσχετο μένος, ανερυθρίαστοι και θλιβεροί κομπάρσοι και αριβίστικοι πρόμαχοι στις ευρηματικότερες συσκοτίσεις του λαού μας, στις θρασύτερες πανουργίες που γνώρισε ποτέ η πολιτική, η κοινωνική και ειδικότερα η πνευματική ιστορία του τόπου. Άφησαν τελικά τη χώρα χωρίς Οδηγούς. Με αποτέλεσμα να καλύπτουν το κενό σήμερα διάφοροι ασήμαντοι, μέτριοι και αμφιλεγόμενα γεννήματα της κρίσης.

Όμως η χώρα διαθέτει ακόμη υγιείς ανθρώπους, ικανούς να την οδηγήσουν σε μια νέα εποχή αναδημιουργίας. Αρκεί να κινητοποιηθούν καινούργιοι άνθρωποι, που θα αιματώσουν το δημόσιο βίο με μια νέα ποιότητα στα δημόσια πράγματα. Η εποχή μας δεν αναζητά πλέον σωτήρες και δημαγωγούς. Αρκεί μόνο ο καυτερός λίβας που κάποτε πρέπει να φυσήξει στις καρδιές όλων των νέων της χώρας και όλων των πρωτοπόρων δυνάμεων. Να πάρουν μέρος στη γιγάντια πάλη εναντίον των ψεύτικων ινδαλμάτων, που σήμερα παράγει η ασάλευτη και ηττημένη κοινωνία μας.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε ανήμποροι την καταλυτική της αποδόμηση! Που αν δεν ανασχεθεί άμεσα και προπαντός αποτελεσματικά, θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα, σε μη αναστρέψιμες βαραθρώσεις. Κι αυτές, θα αφορούν, εκτός των άλλων, και στις απευκταίες παγιδεύσεις της γεωπολιτικής μας ακεραιότητας, καθώς στη διακεκαυμένη ζώνη, στην οποία ως χώρα εφαπτόμεθα, συντελούνται αυτή την περίοδο κρίσιμες ανατροπές και ιστορικές αναδιατάξεις γεωστρατηγικών ισορροπιών και ρόλων, με απρόβλεπτα παράγωγα για όλους. Για όλα αυτά είναι επιτακτική η άμεση ανάταξη της χώρας - ώστε από ασθμαίνων Βαλκάνιος ουραγός της ευρωπαϊκής της μοίρας να γίνει αυτάρκης εταίρος και να διεκδικήσει πιο φιλόδοξο ρόλο από εκείνον του αναξιόπιστου οφειλέτη.

Οπότε, διακηρύξτε παντού, ως καθημερινό σας μέλημα, ότι «όσοι πιστοί, προσέλθετε!» Όσοι δηλαδή δεν έχουν διάθεση να κατατρύχονται και να σκιαμαχούν μόνο αναζητώντας τους υπεύθυνους των δεινών τους, κυρίως όσοι διέπονται από πολιτική διαύγεια να θέλουν να συνασπισθούν και να συστοιχηθούν γύρω από ένα νέο και ρηξικέλευθο πολιτικό Λόγο. Όχι για το τι συνέβη αλλά για το τί πρέπει και πώς θα γίνει. Και αυτό προϋποθέτει όχι απλώς όραμα και ρεαλισμό, αλλά και πεισμώδη βούληση. Για σύγκρουση. Και ρήξεις. Και ανατροπές. Με νοοτροπίες που πρέπει να εκλείψουν. Με λαϊκισμούς και δημαγωγούς και λαοπλάνους που επιβάλλεται να παραγκωνισθούν. Με παθογένειες που είναι ανάγκη ν’ αναστραφούν. Με αγκυλώσεις που πρέπει να ξεπερασθούν. Αυτός ο νέος πολιτικός λόγος και η πολιτική πράξη που θα παραχθεί από τις δυναμικές του, οφείλει και μπορεί και θα αποβεί αναγεννητική πνοή. Επικυρώνοντας τη νέα ελληνική μέρα, στο φως ενός εμπνευσμένου πραγματισμού. Με θυσίες, χωρίς ελπίδες αντιπαροχών για όσους τις προσφέρουν. Και με πολλά δούναι, χωρίς λαβείν.

Αλλά αυτό δεν μπορεί με τίποτε να πραγματωθεί και με τίποτε να νοηματοδοτήσει νέα εθνική πορεία, εάν δεν νοηθεί εξαρχής, πρώτον, ως απόλυτη ρήξη και δεύτερον, ως εντελώς νέα αφετηριακή συνείδηση. Ρήξη, όχι απλώς με ό,τι προσδιορίζεται γενικόλογα ως «μεταπολίτευση», με εξαγγελίες οι οποίες -φορτωμένες και φορτισμένες με σάπια στερεότυπα – συμπιέζονται στο ελάχιστο εύρος κάποιων κακοποιημένων κι ασπόνδυλων φληναφημάτων, που καταφέρνουν απλώς να έρπουν, αλλά αδυνατούν να εκφράσουν έναρθρη δυναμική ανανέωση.

Αλλά ως ρήξη, όμως, εννοούμε και αυτή που εκτείνεται σε απόλυτο βάθος, υπερκαλύπτοντας τους δύο αιώνες της εθνικής παλινόρθωσης. Ρήξη με φιλοδοξία να ανιχνεύσουμε ξανά τις αφετηρίες και να επαναπροσδιορίσουμε ιδεολογίες και πρακτικές. Μια ρήξη δηλαδή που να οδηγεί προς μια νέα ιστορική πορεία, προς ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, του οποίου η παιδευτική ανάγνωση θα επανανατάξει τη χώρα και τον Ελληνισμό, πάνω σε επίπεδα θεσμικής αρτιότητας. Σε πεδία θεσμικού εκσυγχρονισμού και θεσμικού αυτοσεβασμού, που θα γκρεμίσει και θα εξαφανίσει ό, τι μόλυνε και δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία. Μια ρήξη που θα αναθεμελιώσει ό, τι απέμεινε και θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εθνικής αναδημιουργίας, ώστε να διασφαλίσει με βεβαιότητα τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Κοντολογίς, ρήξη με αυτά που εξεμέτρησαν το ζην και που το μόνο που καταφέρνουν είναι απλώς, πλην τυχαίων εξαιρέσεων, να επαναλαμβάνουν την κενότητα του αναχρονισμού τους και την ανικανότητα να συγχρονίσουν τον βηματισμό τους με όσα γύρω μας με καλπασμό εξελίσσονται.

Αυτό που αναζητούσαμε μέχρι τώρα, για το άνοιγμα μιας νέας μεγάλης ιστορικής περιόδου, βρίσκεται κάπου αλλού. Είναι στις νησίδες της αρετής, στους θυλάκους της αντίστασης. Είναι εκεί που εκτρέφεται η ελπίδα και κυοφορείται το μέλλον. Είναι οι γενιές εκείνες που νιώθουν ότι τα συμβαίνοντα σήμερα στη χώρα δεν τους αφορούν, ακριβώς γιατί δεν αφορούν την οικοδόμηση του μέλλοντός τους.

Είναι μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων σε ολόκληρο το πολιτικοκοινωνικό φάσμα, στο χώρο τον εργασιακό, το χώρο τον επιστημονικό και το χώρο τον επιχειρηματικό, που μπορούν να στοχάζονται και να κρίνουν ορθά, να δρουν και να πράττουν με ευθυκρισία και ορθοφωνία και ακόμη να οραματίζονται ελεύθερα. Είναι αυτοί και μόνο αυτοί που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια νέα Ελληνική Άνοιξη. Σε αυτούς απευθυνόμαστε σήμερα. Είναι ακόμα, ως εν δυνάμει συμμέτοχοι σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ένα ευρύ φάσμα ανύποπτων Ελλήνων, οι οποίοι είναι ποτισμένοι ακόμη με παραμυθίες, παρηγορίες και ψεύδη, που τους καλλιεργεί η σημερινή Κυβέρνηση και όχι μόνο, που ισχυρίζεται ότι φτάσαμε στο τέλος της κρίσης και άρα θα «επανευτυχήσουν». Η «κανονικότητα των εξελίξεων», όπως το σημερινό πολιτικό σύστημα την εννοεί, δεν θα υπάρξει.

Κάθε προσπάθεια του σημερινού πολιτικού προσωπικού να προσεγγίσει τις νεότερες γενιές προσκρούει σε μια γρανιτώδη και αδιαπέραστη αδιαφορία. Η ένταξή τους στη νέα εθνική προσπάθεια δε θα γίνει ούτε με θωπείες, ούτε με νουθεσίες, ούτε με προσπάθειες διάσπασης του γρανίτη με «μηχανικά μέσα». Μόνο με την ενδόρρηξη του συμπαγούς αυτού ηλικιακού φάσματος μπορεί η χώρα να περάσει στη νέα εποχή.

Το μέγα χρέος που επωμίζονται οι νεότερες γενιές είναι η επική προσπάθεια της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας. Γι’ αυτό η «Δημοκρατική Ευθύνη» είναι ανοιχτή σε συνεργασίες μόνο με άλλες νέες και καθολικές πολιτικές κινήσεις που ίσως δημιουργηθούν και οι οποίες βεβαίως θα διέπονται αυστηρά από το ίδιο πνεύμα και τις ίδιες αρχές για το μέλλον της πατρίδας μας.

Σε αυτό το μεγάλο εθνικό εγχείρημα μπορούν να συνδράμουν και όσοι από τον παλαιό πολιτικό κόσμο κουβαλούν αποδεδειγμένα ακόμη φορτία πολιτικής αξιοπιστίας και αποδέχονται το όραμά μας. Αλλά δε θα είναι αυτοί που θα ηγηθούν του νέου αυτού ιστορικού κεφαλαίου. Το νέο προκύπτει από το παλιό. Πλην όμως, ελεύθερο και απαλλαγμένο από αυτό.

Στη νέα αυτή αφετηριακή συνείδηση της χώρας θα είναι αποφασιστική η συνδρομή και των νεότερων γενεών των Ελλήνων της διασποράς και κυρίως εκείνων που διακρίνονται τιμώντας εαυτούς και την Ελλάδα. Και σήμερα πολλοί από αυτούς κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Αποτελούν ένα διαθέσιμο μεγάλο κεφάλαιο, αρκεί να νιώσουν το κάλεσμα της πατρίδας και με αίσθημα ευθύνης να ανταποκριθούν.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, χρειάζεται τώρα, που εξαντλούνται τα περιθώρια και ο χρόνος, και πάντως όχι μετά την ολοκληρωτική αποερείπωση των συνειδήσεων της χώρας και της κοινωνίας, να λάβει σάρκα και οστά το νέο μεγάλο εθνικό όραμα, με την άμεση συγκρότηση μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης, που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του μέλλοντος και θα διεκδικήσει να αναλάβει, χωρίς χρονοτριβές και υπεκφυγές, την πολιτική ευθύνη. Φιλοδοξούμε η «Δημοκρατική Ευθύνη» να είναι το προζύμι αυτής της εξέλιξης.

Είμαι αισιόδοξος πλέον, γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες κάθε μέρα αισθάνονται την ανάγκη να προσεγγίσουν τη «Δημοκρατική Ευθύνη» και να ενταχθούν στον κοινό μας αγώνα.

Αγαπητοί φίλοι της Δημοκρατικής Ευθύνης, μετά από μια κοπιώδη προσπάθεια τριών χρόνων, είσαστε εφοδιασμένοι πλέον με ένα συγκροτημένο σχέδιο για την μετά την κρίση εποχή, με ρηξικέλευθες μεταρρυθμιστικές προτάσεις για συθέμελες αλλαγές, που θα εξυπηρετήσουν μόνο την πρόοδο του λαού μας και όχι τα πεπαλαιωμένα και ανήμπορα πλέον πάσης φύσεως υποσυστήματα εξουσίας.

Γι’ αυτό: Καλούμε τους δημοκράτες και πατριώτες εντός και εκτός Ελλάδας να βγούμε μαζί μπροστά και να αναλάβουμε την ευθύνη των πραγμάτων.

Καλούμε όσους ξέρουν πως τα πραγματικά κινήματα δεν προκύπτουν από δημαγωγούς, αλλά γεννιόνται όταν οι πολίτες αναδείξουν τους ηγέτες τους, τους πιστέψουν και τους ακολουθήσουν σε μια συγκεκριμένη πορεία, μια πορεία αγνή και με πνευματική ουσία.
Καλούμε όσους καταλαβαίνουν ότι το καινούργιο αναβλύζει από την κοινωνία και όχι από τα σχεδιαστήρια των τεχνικών της εξουσίας.

Καλούμε όσους πιστεύουν ότι η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται σε καθεστώς νεκροφάνειας, να κινητοποιηθούν.
Η Ελλάδα και η Δημοκρατία δε θα τελειώσουν με τη γενιά μας. Θα δοκιμαστούν σκληρά, ήδη δοκιμάζονται. Αλλά θα νικήσουν και θα έρθουν πιο δυνατές. Όχι χάρη σε κόμματα ούτε καν χάρη στο δικό μας κόμμα, αλλά χάρη σε ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα και θεωρούν την πολιτική πεδίο ευθύνης και όχι πεδίο εξουσίας. Είναι ήδη πολλοί και μοχθούν καθημερινά για αξιοπρεπή ζωή, για μια αξιοπρεπή χώρα.

Με αυτούς θα βρεθείτε. Σε αυτούς θα μιλήσετε. Από αυτούς θα εμπνευστείτε. Να τους δείξετε με τον λόγο σας ότι θέλετε να φτιάξετε μαζί τους μια στέρεα βάση στον βαλτωμένο χώρο της πολιτικής, για να πατήσουν, όταν θα κρίνουν και θα νιώσουν ότι δε γίνεται αλλιώς.

Δώστε, αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι, λοιπόν, τον Αγώνα τον Καλό σε αυτές τις εκλογές. Το κύρος σας, η ποιότητά σας, η μόρφωσή σας, οι ικανότητές σας, η ανιδιοτέλειά σας, η πίστη σας στον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε η “Δημοκρατική Ευθύνη”, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο για τη χώρα και προπαντός η αξιοπιστία της προσωπικότητάς σας είναι τα μεγάλα σας εφόδια.

Ήρθε η ώρα να πάμε όλοι μαζί την πολυαγαπημένη και πολύπαθη πατρίδα μας ένα βήμα πιο μπροστά, ένα ανάστημα πιο ψηλά.
Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το