Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εμπλοκή σε αεροπορική άσκηση. Οι Βούλγαροι έκαναν λόγο για «καταγωγή από τους Θράκες»
Εμπλοκή σε αεροπορική άσκηση. Οι Βούλγαροι έκαναν λόγο για «καταγωγή από τους Θράκες»
16.04.2013 | 08:13

Εμπλοκή σε αεροπορική άσκηση. Οι Βούλγαροι έκαναν λόγο για «καταγωγή από τους Θράκες»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Λίγο έλειψε να αποσύρει η χώρα μας την συμμετοχή της από την αεροπορική άσκηση "THRACIAN STAR" που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 27 Ιουλίου 2013 στην αεροπορική βάση "Graf Ignatevo" με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.

 

Και αυτό γιατί κατά την αρχική συντονιστική σύσκεψη στη Σόφια, από τη βουλγαρική πλευρά έγινε αναφορά  και σε ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση "την καταγωγή τους από τους Θράκες", ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη.

Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, με την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov, τόνισε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης και ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής  προκειμένου να συμμετάσχει η Ελληνική Π.Α.

Ο Υποπτέραρχος Constantin Popov, με την από 15η Απριλίου 2013 επιστολή του, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή του, υπογραμμίζοντας την σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση. Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι σχετικά με τον ιστορικό χάρτη έχουν ήδη γίνει  διορθωτικές ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.

 

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018