Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>H Annete Groth, βουλευτίνα του Γερμανικού Αριστερού κόμματος στη Λέσβο| Κοινή δηλώση με Ζερδελή : «Το μεταναστευτικό απαιτεί ευρωπαϊκή λύση τώρα!»

banner roots

H Annete  Groth, βουλευτίνα του Γερμανικού Αριστερού κόμματος στη Λέσβο| Κοινή δηλώση με  Ζερδελή : «Το μεταναστευτικό απαιτεί ευρωπαϊκή λύση τώρα!»
15.04.2013 | 19:38

H Annete Groth, βουλευτίνα του Γερμανικού Αριστερού κόμματος στη Λέσβο| Κοινή δηλώση με Ζερδελή : «Το μεταναστευτικό απαιτεί ευρωπαϊκή λύση τώρα!»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, πραγματοποίησε το διήμερο 12 και 13 Απριλίου η βουλευτίνα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας Annete Groth.

H Annete Groth εκλέγεται στην Ομοσπονδιακή Γερμανική Βουλή με το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), το οποίο ανήκει όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η Annete Groth ήταν προσκεκλημένη και μίλησε στο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για το ελληνικό λάδι, που πραγματοποιήθηκε στο Παππάδο της Γέρας.

Το Σαββάτο η Annete Groth συνοδευόμενη από το βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιάννη Ζερδελή και στελέχη της Ν.Ε. του κόμματος, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο, τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή και τον Υποδιοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου κ. Σαμαρά.

Η Annete Groth και με την ιδιότητά της, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έθεσε το θέμα των προσφύγων και συζήτησε με τους τοπικούς φορείς τις δυνατότητες επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης εγγράφων σ’ αυτούς, της παροχής ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης κατά την πρώτη υποδοχή τους και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Στη συνέχεια η Annete Groth, ο Γιάννης Ζερδελής και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λέσβου επισκέφθηκαν πρόσφυγες στο χώρο του λιμανιού και συζήτησαν μαζί τους.

Μετά τις συναντήσεις η Annete Groth και ο Γιάννης Ζερδελής έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση :

«Είναι φανερό πως η πολιτική της αποτροπής και της Ευρώπης – φρούριο που εφαρμόζει η Ε.Ε. και υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι λύση για το θέμα των προσφύγων που χρησιμοποιούν τα ελληνικά νησιά ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση με την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις ιδιαίτερα στη Λέσβο, όπου οι τοπικές αρχές δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές για μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαμονή των προσφύγων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν η επίσημη κρατική μέριμνα να απουσιάζει παντελώς και η φροντίδα των ανθρώπων αυτών να αφήνεται βασικά στις τοπικές εθελοντικές οργανώσεις». 

 

                        syriza456

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το