Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έληξε η «ομηρία» στο ΤΕΙ Πάτρας

banner roots

Έληξε η «ομηρία» στο ΤΕΙ Πάτρας
12.04.2013 | 12:13

Έληξε η «ομηρία» στο ΤΕΙ Πάτρας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Έληξε τα ξημερώματα, η ομηρία του Προέδρου του ΤΕΙ της Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη, η οποία είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα, με φοιτητές να του ζητούν να παραιτηθεί για το σχέδιο «Αθηνά».

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο κ. Καπλάνης ανέφερε ότι μετά τη 01.30 η πόρτα ξεκλείδωσε και βγήκαν από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ, ο πρόεδρος του ιδρύματος Σωκράτης Καπλάνης, καθώς και καθηγητές - μέλη της συνέλευσης.

Τον πρόεδρο και τους καθηγητές, τούς κρατούσαν μέσα στη αίθουσα, από χθες το απόγευμα, σπουδαστές του ΤΕΙ, ζητώντας τους να παραιτηθούν, ως πράξη αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Σε δηλώσεις που έκανε ο Σωκράτης Καπλάνης μίλησε για αχαρακτήριστες ενέργειες και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στο χώρο του ΤΕΙ Πατρών, όταν σημειώθηκαν σοβαρά επιεσόδια μεταξύ σπουδαστών, την ώρα που συνεδρίαζε η συνέλευση του ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε όταν μέλης της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, όπως τους ζητήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από μερίδα σπουδαστών που τους εμπόδισε να βγουν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν. Έπειτα από λίγη ώρα έφθασε στο ΤΕΙ μια άλλη ομάδα σπουδαστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα επεισόδια.

Οπως κατήγγειλε η πρώτη ομάδα των σπουδαστών, μαζί με τη δεύτερη ομάδα υπήρχαν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ. Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ παρέμειναν για πολλές ώρες αποκλεισμένοι ο πρόεδρος του ιδρύματος, Σωκράτης Καπλάνης και καθηγητές-μέλη της διοίκησης.

Σπουδαστές που βρίσκονταν και αυτοί στην αίθουσα, ζητούσαν από το κ. Καπλάνη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ, διότι, όπως αναφέρουν, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβγαινε από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το