Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δις ισόβια για τη δολοφονία των δύο της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη

banner roots

Δις ισόβια για τη δολοφονία των δύο της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη
21.03.2013 | 14:25

Δις ισόβια για τη δολοφονία των δύο της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25ετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την δολοφονία των νεαρών αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Μετά από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε για περισσότερες από 12 ώρες το δικαστήριο καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών τους Ιωάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών καθώς και τον Γιώργο Εμερζίδη ως συνεργό για τα ίδια εγκλήματα.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο για την φονική ενέδρα στου Ρέντη, Βιτάλι Τερσενίδη που φυγοδικεί με απόφαση του το δικαστήριο διαχώρισε την δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί . Οι υπόλοιποι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έως 9 χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη την 1η Μαρτίου 2011.Οι δράστες, που κατά το κατηγορητήριο ήταν οι τρεις βασικοί καταδικασθέντες και ο φυγόδικος, είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ , βγήκαν από το όχημα και με Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν. Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι .

Πριν την έκδοση της απόφασης του το δικαστήριο ζήτησε την βίαιη προσαγωγή του κατηγορούμενου Γιώργου Εμερτζίδη, καθώς δεν εμφανίστηκε κατά την σημερινή διαδικασία, απόφαση ωστόσο που δεν υλοποιήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος δεν εντοπίστηκε. Σύμφωνα με τον συνήγορο του ο Εμερτζίδης απέφυγε να εμφανιστεί στο δικαστήριο γιατί φοβήθηκε "προπηλακισμούς από τους οικείους των δύο θυμάτων".

Ο νεαρός κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί από λάθος πρόσφατα και πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης μετά από την αθώωση του για την ληστεία στο Μενίδι.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το