Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Οικονομικοί εισαγγελείς: Στο στόχαστρο όλοι οι δήμαρχοι από το 2003

banner roots

Οικονομικοί εισαγγελείς: Στο στόχαστρο όλοι οι δήμαρχοι από το 2003
14.03.2013 | 20:37

Οικονομικοί εισαγγελείς: Στο στόχαστρο όλοι οι δήμαρχοι από το 2003

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ελεγχο στα οικονομικά στοιχεία όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και εντεύθεν, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος, πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Η παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων στοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και δη σε ευαίσθητους τομείς. Η παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων αφορά όλους τους αιρετούς και τους επιθεωρητές, δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένες καταγγελίες, ωστόσο δόθηκε προκειμένου τα πρόσωπα αυτά που βρίσκονται σε δημόσια αξιώματα να τελούν υπό οικονομικό και φορολογικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει πλήρης φορολογικός έλεγχος, άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.) και εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ειδικότερα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τίθενται:

-Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, οικονομικές υπηρεσίες, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.

-Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.


Πηγή: iefimerida.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel