Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σηφουνάκης: «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα και αυτό είναι απόφαση Συνεδρίου»

banner roots

Σηφουνάκης: «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα και αυτό είναι απόφαση Συνεδρίου»
07.03.2013 | 14:18

Σηφουνάκης: «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα και αυτό είναι απόφαση Συνεδρίου»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

"Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα που θα φορτώνουν νέα βάρη στα συνήθη υποζύγια, αυτό είναι πλέον απόφαση του Συνεδρίου που δεν μπορεί να ανατραπεί.....μέχρι τώρα δεσμευόμασταν από τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τώρα υπάρχει απόφαση Συνεδρίου", υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας σήμερα Πέμπτη, στο ραδιοσταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα” και στους δημοσιογράφους Π. Σαράντη και Π. Τσιούτσια.

Ο κ. Σηφουνάκης, με αφορμή την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση για τις σπατάλες σε μισθοδοσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, τόνισε ότι «εάν αυτά ευσταθούν είναι ανεπίτρεπτα... η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι όχι μόνο ανεξάρτητη αλλά και ανεξέλεγκτη αρχή» και καυτηρίασε την ενέργεια του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «όχι μόνο δεν εφάρμοσε έγκαιρα το νόμο για τις μειώσεις στους μισθούς – μειώσεις που επωμίσθηκαν όλοι οι Έλληνες – αλλά συνέβη το πρωτοφανές να ζητήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο την ανάκληση των μειώσεων και την επιστροφή των αποζημιώσεων στα επίπεδα του 2009». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Κυριτσάκη «να παραιτηθεί έστω για λόγους ευθιξίας, αλλιώς να τον παραιτήσει ο αρμόδιος υπουργός.»

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι τη στιγμή που το κόστος ζωής βρίσκεται στα ύψη και οι τιμές σε προϊόντα πρώτης ανάγκης συνεχίζουν να αυξάνονται «η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανύπαρκτη, δεν κάνει ελέγχους... διατυμπανίζει ότι δήθεν εξετάζει υποθέσεις και φακέλους, ποτέ όμως δεν έχουμε δει αποτέλεσμα».  Ανέφερε μάλιστα, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι βουλευτές έχουν καταγγείλει συγκεκριμένα φαινόμενα καταφανών παραβάσεων στον τομέα των αερομεταφορών, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να είναι ανύπαρκτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού – ακόμη κι όταν ο ίδιος ήταν υπουργός - ότι οι εταιρείες Olympic Air και Aegean Airlines έχουν προχωρήσει σε «μοίρασμα της εσωτερικής αγοράς, έτσι ώστε το πτητικό τους έργο να μην αλληλεπικαλύπτεται, στη διακοπή αεροπορικών δρομολογίων ώστε να παραμένει μία μόνο εταιρεία σε συγκεκριμένα δρομολόγια, τη διατήρηση υψηλών τιμών στα εισιτήρια εσωτερικού - υψηλότερων ακόμα από τις τιμές για πτήσεις εξωτερικού -  για συγκεκριμένα δρομολόγια, και τον επιμερισμό ακόμα και στις γραμμές εξωτερικού». Παρά τις καταγγελίες αυτές, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι «η αδράνεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του προέδρου της δεν μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά παρά ως συγκάλυψη».

Αναφερόμενος στις πιέσεις της τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο, ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "τα επόμενα δύο χρόνια το δημόσιο θα ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 180.000 εργαζόμενους, οι οποίοι είτε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είτε θα συνταξιοδοτηθούν".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το