Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ

the roots web banners 06

Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ
26.08.2016 | 19:47

Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν εξέδωσε ως εκ τούτου προσωρινή διαταγή για πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις αφορούσαν το προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας έως ότου κριθούν μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, για τα οποία η εκδίκασή τους προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Οι ακροάσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκαν στις 12:00, στη συνέχεια το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη των προσφυγών και έτσι η διαδικασία του διαγωνισμού συνεχίζεται κανονικά με όλους τους συμμετέχοντες.

Το τοπίο όπως διαμορφώθηκε φαίνεται ότι τοποθετεί τους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς υπέρ της αναστολής του διαγωνισμού, ενώ οι νέοι υποψήφιοι είναι υπέρ της συνέχισής του, αλλά βάλουν εναντίον της συμμετοχής συνυποψηφίων τους.

Μεταξύ εκείνων που ζητάνε τη συνέχιση του διαγωνισμού και με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων, για λογαριασμό της οποίας αγόρευσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Να ανασταλεί ο διαγωνισμός ζήτησαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Σταρ, ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΙ και Ε.

Αντίθετα οι νέοι παίκτες που είναι οι εταιρείες, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED ζήτησαν να συνεχιστεί μερικώς ο διαγωνισμός, αφού ο καθένας εστράφη εναντίον συγκεκριμένων νέων συνυποψηφίων.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί απόψε ή το αργότερο έως τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου αγόρευσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

«Ο διαγωνισμός», είπε «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να συνεχιστεί, όπως έχουν κρίνει και πέντε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. O Σκαι, το Μέγκα και το Ε επικαλούνται με σαφή τρόπο ποια βλάβη υφίστανται από τη συμμετοχή άλλων υποψηφίων κατά των οποίων στρέφονται. Οι υπόλοιποι αιτούντες θεωρούν ότι η βλάβη τους συνίσταται σε ενδεχόμενη αύξηση του τιμήματος από τη συμμετοχή και υποψηφίων που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με την 135/2015 απόφαση του ΣτΕ έχει κριθεί ότι αιτιάσεις για την τιμή δεν γίνονται στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών, αλλά στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, άρα οι αιτήσεις των τριών πρώτων είναι απαράδεκτες, ενώ των υπολοίπων αβάσιμες ... Το ελληνικό δημόσιο εκφράζει την ικανοποίηση γιατί σήμερα εκλεκτοί δικηγόροι εκπροσωπούν σοβαρές υποψήφιες εταιρίες μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει, ούτε η κόρη, ούτε ο γιος, ούτε ο ίδιος ο Εσκομπάρ...".

 

Πηγή: tovima.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel