Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Aκτοπλόοι: Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές μας για τα ταξίδια

the roots web banners 06

Aκτοπλόοι: Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές μας για τα ταξίδια
01.08.2016 | 19:43

Aκτοπλόοι: Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές μας για τα ταξίδια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Πολλά είναι και φέτος τα παράπονα των επιβατών για αυξημένες - και άρα απαγορευτικές - τιμές των εισιτηρίων για τα νησιά του Αιγαίου εξαναγκάζοντας τους να επιλέξουν άλλους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα ή να μείνουν στην Αθήνα, ενώ κάποιοι επιλέγουν τελικά να μεταβούν σε νησιά αεροπορικώς με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η επιβατική κίνηση στα πλοία.

Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν ότι ο βαθμός παρέμβασης είναι ελάχιστος καθώς είναι ζήτημα των ακτοπλοϊκών εταιρειών το κόστος των εισιτηρίων.

Εν τω μεταξύ σχεδόν γεμάτα αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με την πληρότητα να εξαρτάται από τον κάθε προορισμό. Το τελευταίο τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) του Ιουλίου έγιναν από το λιμάνι του Πειραιά 79 δρομολόγια πλοίων που μετέφεραν 83.797 επιβάτες, 15.521 ΙΧ αυτοκίνητα, 1.437 φορτηγά και 2.370 δίκυκλα. Το ίδιο χρονικό διάστημα από Ραφήνα έγιναν 43 δρομολόγια πλοίων που μετέφεραν 26.168 επιβάτες, 5.045 ΙΧ αυτοκίνητα, 161 φορτηγά και 726 δίκυκλα. Επίσης από Λαύριο έγιναν 15 δρομολόγια πλοίων που μετέφεραν 5.207 επιβάτες, 1.237 ΙΧ αυτοκίνητα, 43 φορτηγά και 137 δίκυκλα. Ακόμη το Σαββατοκύριακο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού από Πειραιά έγιναν 86 δρομολόγια πλοίων που μετέφεραν 15.841 επιβάτες, 1.587 αυτοκίνητα, 40 φορτηγά και 670 δίκυκλα.
 
«Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση»
 
Από την πλευρά τους στελέχη των εταιρειών αυτών αναφέρουν πως έχουν στη διάθεση των επιβατών μια σειρά από προσφορές τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν για να ταξιδέψουν και μπορούν να τις βρουν στις ιστοσελίδες τους ή ζητώντας πληροφορίες σε κάποιο πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων. Αναφερόμενα στη φετινή κίνηση σημειώνουν ότι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων επηρεάζει αρνητικά την ακτοπλοϊκή  κίνηση και για τον λόγο αυτόν, η τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών με πολύ ελκυστικές προσφορές, αποσκοπεί στην τόνωση της κίνησης ωστόσο εκτιμάται ότι το συνολικό μεταφορικό έργο αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 2015.
 
Ενδεικτικές προσφορές
 
Μια από αυτές της εταιρείας Blue Star Ferries «στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων» προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω.
 
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας «η παροχή αφορά σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στα κατά τόπους συνεργαζόμενα πρακτορεία αποδεικτικό, το οποίο να επιβεβαιώνει τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε κάποιον από τους συγκεκριμένους προορισμούς.»
 
Επίσης ενδεικτικά η Hellenic Seaways προσφέρει για Χίο και Μυτιλήνη με συμβατικό πλοίο εισιτήρια super οικονομικής θέσης από 19 ευρώ και αυτοκίνητα από 50 ευρώ, ίδιες τιμές για Σάμο και Ικαρία ενώ προσφορές έχει και για Κυκλάδες με ταχύπλοα πλοία. Ειδικότερα από Πειραιά εισιτήρια super οικονομικής θέσης από 22 ευρώ και αυτοκίνητα από 50 ευρώ, από Ραφήνα για την ίδια θέση εισιτήρια από 22 ευρώ ενώ ίδια τιμή για την ίδια θέση και από Ηράκλειο.
 
Επιπλέον λόγω της δρομολόγησης του νέου πλοίου «Νήσος Σάμος» στη γραμμή Πειραιάς - Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Λήμνος - Θεσσαλονίκη η Hellenic Seaways κάθε εβδομάδα θα προσφέρει 100 εισιτήρια στην τιμή των 19 ευρώ, μέχρις εξαντλήσεώς τους. Επιπλέον, για το ίδιο δρομολόγιο με την κράτηση για δύο επιβάτες και ένα ΙΧ αυτοκίνητο θα προσφέρεται έκπτωση 50% στο ΙΧ. Οι προσφορές για αγορές εισιτηρίων και ταξίδια ισχύουν ως τις 27 Σεπτεμβρίου.
 
Από την πλευρά της η Minoan Lines προσφέρει μια σειρά εκπτώσεων για τα δρομολόγια εσωτερικού όπως έκπτωση 20% στο ταξίδι με επιστροφη και όπως επισημαίνεται η έκπτωση παρέχεται στο σκέλος της επιστροφής και προϋπόθεση για την έκπτωση είναι η ταυτόχρονη έκδοση των εισιτηρίων και για τις δύο διαδρομές (aller/retour). Επιπροσθέτως για τους πολύτεκνους προσφέρει έκπτωση 50% στα VIP καθίσματα και σε κατάστρωμα, 30% έκπτωση σε όλες τις άλλες κατηγορίες θέσεων (A2-AB2-A4-AB4), 20% έκπτωση στα δίκυκλα καθώς και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους (κατηγορία 1).
 
Και η ΑΝΕΚ προσφέρει μια σειρά εκπτώσεων στα εισιτήρια της. Μια από αυτές τις προσφορές είναι η μείωση 30% στα καλοκαιρινά ημερήσια δρομολόγια, στις καμπίνες (όλων των κατηγοριών) και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα.
 
Επιπλέον ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγια τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών ωστόσο στελέχη τους θέτουν παράλληλα ζήτημα για τις λιμενικές υποδομές στα νησιά ζητώντας άμεση βελτίωση καθώς όπως λένε επηρεάζει σημαντικά το έργο της ακτοπλοΐας.

Θ. Δρίτσας: Συζήτηση για το ακτοπλοϊκό έργο
 
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσαςαπαντώντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ερώτηση εάν σκοπεύει να επανεξετάσει το φάκελο για τις άγονες γραμμές στην ακτοπλοΐα και εάν υπάρχουν σκέψεις για μείωση του προϋπολογισμού είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα μείωσης του προϋπολογισμού, που είναι περίπου στα 85 εκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά έχουμε κατορθώσει σε αυτή τη διετία, και ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε, να έχουμε βελτιώσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση σε μια σειρά από νησιά, ενώ έχουμε ανοίξει και νέες γραμμές, αναβαθμίζοντας σε ορισμένες περιοχές τις υπηρεσίες προς τους νησιώτες. Ταυτόχρονα έχουμε μειώσει το κόστος και δεν εξαντλούμε το κεφάλαιο του προϋπολογισμού.»
 
Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μια δουλειά που πιστώνεται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, τον Γιάννη Θεοτοκά, και στην εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Έχουμε βελτιώσεις και εξορθολογισμούς σε πολλές γραμμές. Η ακτοπλοΐα πάει καλά. Ωστόσο, ένα σχέδιο αναμόρφωσης των συγκοινωνιών που ξεκινήσαμε να το συζητάμε το 2015 έχει ανασταλεί για διάφορους λόγους. Τη θετική και αρνητική εμπειρία είμαστε έτοιμοι να την αξιοποιήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, για να ανοίξει ξανά μια συζήτηση για την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκού έργου».
 
 
Πηγή: tovima.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel