Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κατατέθηκαν 11 φάκελοι για τηλεοπτικές άδειες

the roots web banners 06

Κατατέθηκαν 11 φάκελοι για τηλεοπτικές άδειες
04.07.2016 | 19:28

Κατατέθηκαν 11 φάκελοι για τηλεοπτικές άδειες

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Εξέπνευσε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις τηλεοπτικές άδειες, με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να ανακοινώνει ότι κατατέθηκαν συνολικά έντεκα φάκελοι.

Πιο συγκεκριμένα φάκελοι κατατέθηκαν 

1. Σκάι (Ειδήσεις ντοτ κομ – Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρία Παροχής πληροφοριών και Ενημέρωσης)
2. Star Channel (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)
3. ANTENNA TV A.E.
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA (Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Ανώνυμος Εταιρία)
8. EPSILON TV (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)
9. Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (Ανώνυμη Εταιρία)
10. MEGA CHANNEL (Τηλέτυπος Α.Ε.)
11. City News ART TV

Μία ώρα μετά τη λήξη της προθεσμίας θα αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί εάν οι φάκελοι περιέχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της ΓΓΕΕ, παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, χαιρέτισε την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και έδωσε ραντεβού για τη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Σήμερα εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι αιτήσεις των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι στρέφονται κατά του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίσει την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition). 

H υπόθεση αυτή συζητείται στη «σκιά» της επιστολής του Ευρωπαίου Επίτροπου Γκίντερ Ετινγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τη σφοδρή κόντρα με αφορμή αυτή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. 

Ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, «δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις» ενώ πρόσθεσε «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο».

Η δήλωση του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου που προεδρεύει της Ολομέλειας που εκδικάζει την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες και αναμένεται να κρίνει κρίσιμα και ουσιώδη θέματα για τους νομικούς - και όχι μόνο- χειρισμούς της κυβέρνησης για το θέμα, προκάλεσε αίσθηση.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε. «Η δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνον δια των αποφάσεών της. Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, αλλα κυρίως αν προέρχονται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV).

ΕΙΤΗΣΕΕ: Η επιστολή Έτινγκερ έχει σχέση με την αδειοδοτική διαδικασία 

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) αναφέρει ότι η θέση της είναι ακριβώς ίδια με αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Όπως τονίζεται, η επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου αφορά και στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, προσπαθεί να χειραγωγήσει και να ελέγξει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). 

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο πάροχος δικτύου για τους ιδιωτικούς σταθμύς είναι η DIGEA, στην οποία ανετέθη η εκμετάλλευση τεσσάρων πολυπλεκτών μετά από διεθνή διαγωνισμό, διευκρινίζοντας ότι ο ελληνικό κράτος έχει εκχωρήσει στην DIGEA για εκμετάλλευση τέσσερις πολυπλέκτες και βάσει αυτών να μεταδίδονται 16 τηλεοπτικοί σταθμοί υψηλής ευκρίνειας ή 32 κανονικής ευκρίνειας.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι με επιστολές και εξώδικα, τα τελευταία 15 χρόνια ζητεί από το κράτος να αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενώ δεν διαφωνεί σε μια διαδικασία αδειοδότησης, αρκεί αυτή να είναι προσαρμοσμένη στην ψηφιακή εποχή. 

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel