Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ως ύποπτοι για νόθευση εγγράφου καλούνται στους εισαγγελείς οι κκ Διώτης και Καπελέρης
Ως ύποπτοι για νόθευση εγγράφου καλούνται στους εισαγγελείς οι κκ Διώτης και Καπελέρης
09.01.2013 | 20:18

Ως ύποπτοι για νόθευση εγγράφου καλούνται στους εισαγγελείς οι κκ Διώτης και Καπελέρης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Για νέα κατηγορία, αυτή της νόθευσης έγγραφου, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτοι οι πρώην γενικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ Διώτης και Καπελέρης.

Και οι δυο πρώην εισαγγελείς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις και αποδείξεις για την περιουσιακή τους κατάσταση οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκείμενου να αποδείξουν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους επίμαχους λογαριασμούς που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκαρντ είναι και νόμιμα και φορολογημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγος της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματα τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια απο την ελεγχόμενη κατάθεση του 1.222.000 δολαρίων.

Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, με μηδενικό λογαριασμό στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία ότι ο λογαριασμός αυτός πριν κλείσει είχε 750.000 ευρώ και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλογοσκουφη και φορολογήθηκαν.

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την ηθική αυτουργία που τους αποδίδεται για την αλλοίωση της λίστας, εμμένοντας ότι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφο τους να κάνει κάτι τέτοιο, αφού τα χρήματα τους ήταν και νόμιμα και φορολογημένα, ενώ πρόσθεσαν ότι και ο ίδιος αρνείται δημόσια ότι εχει διαπράξει κάτι τέτοιο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018