Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Με κλίμακα οι αποδείξεις για το αφορολόγητο - Η νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικών

the roots web banners 06

Με κλίμακα οι αποδείξεις για το αφορολόγητο - Η νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικών
19.02.2016 | 08:02

Με κλίμακα οι αποδείξεις για το αφορολόγητο - Η νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέα διάταξη, η οποία θα συνδέει το αφορολόγητο με τη συλλογή αποδείξεων με πλαστικό χρήμα και ύστερα με το εισόδημα, αναμένεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Το εισόδημα του κάθε φορολογούμενο θα καθορίζει και το ποσοστό των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιεί με «πλαστικό χρήμα». Το σχέδιο για τις αποδείξεις με κάρτες με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την καθιέρωση κλίμακας με συντελεστές που θα ξεκινούν από 15% και θα φτάνουν έως το 40% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», ταυτόχρονα καταργείται και ο «κόφτης» το πλαφόν των 10.500 ευρώ στην αξία των αποδείξεων, καθώς το ποσοστό του 40% επί του εισοδήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.Ακόμη βέβαια οι κλίμακες αυτές δεν έχουν γίνει απόλυτα γνωστές και το μήνυμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι πως θα πρέπει όλοι να συγκεντρώνουμε προς το παρόν και τις χάρτινες αποδείξεις.

Η νέα διάταξη για τις αποδείξεις αναμένεται να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού λάβει το πράσινο φως από το κουαρτέτο των δανειστών.

Οι αλλαγές στις αποδείξεις για το 2016

Από την 1η Ιανουαρίου του 2016 και μέχρι την κατάθεση της ρύθμισης για το «πλαστικό χρήμα», οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν χειρόγραφες αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.
Μετά τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις αγορές με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα, τα ποσά των αποδείξεων θα είναι ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και θα κλιμακώνονται από 15%-40%.

Θα επιβάλλεται υψηλό φοροπέναλτι σε όσους προσκομίζουν λιγότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel