Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στη Βουλή το νομοσχέδιο για ανασφάλιστους, μετανάστες

the roots web banners 06

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για ανασφάλιστους, μετανάστες
18.02.2016 | 08:19

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για ανασφάλιστους, μετανάστες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Έλεγχος της προόδου και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων που υλοποιούνται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής πολιτικής, στη βάση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, πραγματοποιήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, που συνεδρίασε υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Στη συνεδρίαση τέθηκε το νομοσχέδιο που ψηφίζεται εντός της εβδομάδας για τη διασφάλιση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού, ενώ παρουσιάστηκαν και οι άξονες της μεταρρύθμισης στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας ώστε να διευκολύνεται η ανάπτυξη συνεταιριστικών εγχειρημάτων σε παραγωγικούς φορείς.

Επίσης, παρουσιάστηκε η πορεία εξέλιξης του Προγράμματος Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και αναλύθηκε ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που θα τεθεί σε ισχύ στο δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας: "Η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο για τη διασφάλιση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού, εισάγει, για πρώτη φορά, ρυθμίσεις για το σύνολο των ανασφάλιστων, καταργώντας κατηγοριοποιήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια που για χρόνια τους απέκλειαν από το σύστημα Υγείας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται εντός της εβδομάδας, κάνει πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης, αποτελώντας σημαντικό σταθμό στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στη στήριξη του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους".

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel