Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αρμοδιότητες και για παράλληλη εργασία δημοσιογράφων στον Ν. Παππά

the roots web banners 06

Αρμοδιότητες και για παράλληλη εργασία δημοσιογράφων στον Ν. Παππά
17.02.2016 | 19:05

Αρμοδιότητες και για παράλληλη εργασία δημοσιογράφων στον Ν. Παππά

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Λίγο μετά την διά νόμου δικαιοδοσία δρομολόγησης των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, διά άλλης νομοθετικής ρύθμισης σχεδιάζει να αναλάβει και την αρμοδιότητα προσδιορισμού των κριτηρίων βάσει των οποίων οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα έχουν το δικαίωμα παράλληλης απασχόλησης σε άλλο Μέσο Ενημέρωσης.

Η σχετική διάταξη εμπεριέχεται σε μια ακόμα τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, με στόχο να ψηφιστεί κατά την διαδικασία κύρωσης του νομοσχεδίου για την Δημόσια Διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο έτος, προβλέπτεται για τους προαναφερόμενους εργαζόμενους ότι μπορούν «κατόπιν αδείας, να απασχολούνται παράλληλα σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα, εφόσον η παράλληλη απασχόλησή τους δεν σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους» (Νόμος 4339/2015, άρθρο 55§3). Με τη σημερινή τροπολογία σε εκείνη την διάταξη προστίθεται και η εξής φράση: «Τα κριτήρια χορήγησης της ως άνω άδειας, θα προσδιοριστούν με απόφαση που εκδίδει ο Υπουργός, στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel