Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού

the roots web banners 06

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού
08.02.2016 | 20:05

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Τα βέλη του σε κυβέρνηση, ΕΕ και Τουρκία έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο, όπου περιοδεύει σήμερα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα hot spots από μόνα τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό επισκέφτηκε το πρώτο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή της Μόριας και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους. Ακόμη, επισκέφθηκε το χώρο υποδοχής των προσφύγων αλλά και το χώρο ταυτοποίησής τους, ενώ στη στη Σκάλα Συκαμιάς συνάντησε από κοντά τις γιαγιάδες που προτάθηκαν για το Νόμπελ Ειρήνης. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης «ανέβασε» στο Twitter μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τις γιαγιάδες, την οποία και συνόδευσε με το παρακάτω σχόλιο: «Με τις γιαγιάδες που με την ανθρωπιά τους συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες».

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών, των υπηρεσιών της Κυβέρνησης για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει διάσταση ανθρωπιστική αλλά και ασφαλείας και τόνισε πως το πρόβλημα αυτό δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου, εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως η κατασκευή των hot spots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Παράλληλα έστειλε μήνυμα και προς την Ευρώπη επισημαίνοντας πως χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Χρειάζεται τα κράτη - μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και την Τουρκία να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν υπάρξει και ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel