Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παπακωνσταντίνου: «Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα»

banner roots

Παπακωνσταντίνου: «Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα»
05.01.2013 | 15:19

Παπακωνσταντίνου: «Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

 Δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ επικαλείται το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι "ξέρω ποιός έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ". Υποστηρίζει ουσιαστικά ότι η αλλοίωση έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο, από τη στιγμή που είχε παραδώσει τη λίστα, με σκοπό την ενοχοποίηση του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός τονίζει πως"δεν με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ".

 

Εν τω μεταξύ, η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης ,οι οποίοι εμφανίζονται στη λίστα ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις για τα ποσά, με την ιδιότητα των ύποπτων για την διάπραξη συνολικά πέντε αδικημάτων. Έλαβαν προθεσμία για να δώσουν τις καταθέσεις τους, την επόμενη εβδομάδα. Κυρίως αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν οι εισαγγελείς είναι αν τα ποσά τα οποία εμφανίζονται στους λογαριασμούς είναι προϊόν φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το