Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βραβείο «Raoul Wallenberg» στη ΜΚΟ «Αγκαλιά»

the roots web banners 06

Βραβείο «Raoul Wallenberg» στη ΜΚΟ «Αγκαλιά»
22.12.2015 | 16:16

Βραβείο «Raoul Wallenberg» στη ΜΚΟ «Αγκαλιά»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Στη ΜΚΟ «Αγκαλιά» από τη Λέσβο απονέμεται το βραβείο Raoul Wallenberg του Συμβουλίου της Ευρώπης «για τα εξέχοντα επιτεύγματά της στην παροχή πρώτης βοήθειας σε χιλιάδες πρόσφυγες ανεξάρτητα από την καταγωγή ή τη θρησκεία τους».

Με τη Λέσβο να έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή πύλη εισόδου για τους πρόσφυγες, η «Αγκαλιά» παρέχει προσωρινό καταφύγιο, φαγητό, νερό και ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, έχοντας -μέχρι στιγμής- δώσει βοήθεια σε περίπου 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τον Μάιο του 2015.

Μέσω του έργου της για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, η «Αγκαλιά» προωθεί επίσης την ανεκτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής και «ψυχή» της οργάνωσης, ο πατέρας Ευστράτιος (παπα-Στρατής, όπως όλοι τον αποκαλούσαν) πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «Αγκαλιά» συνεχίζει να παρέχει, με την ίδια προσήλωση και αγάπη, στήριξη στους πρόσφυγες.

20150904-213122

«Ως μια μικρή και ευέλικτη τοπική οργάνωση, βασισμένη σε εθελοντές, η Αγκαλιά αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα της αποτελεσματικής δράσης από την ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών πάνω σ' ένα φλέγον παγκόσμιο ζήτημα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ανακοινώνοντας την απόφαση της κριτικής επιτροπής για την απονομή του βραβείου.

«Οι δράσεις της Αγκαλιάς αντικατοπτρίζουν τις θεμελιώδεις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και συμβάλλουν στο έργο του για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και πέρα απ' αυτήν» πρόσθεσε.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ και η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Το βραβείο Raoul Wallenberg του Συμβουλίου της Ευρώπης καθιερώθηκε το 2012 με πρωτοβουλία της σουηδικής κυβέρνησης και του ουγγρικού κοινοβουλίου. Το πρώτο βραβείο (σ.σ. δίνεται κάθε διετία) απονεμήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στον Τούρκο σκηνοθέτη Ελμάς Αρούς, που προέρχεται από την κοινότητα των Ρομά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το