Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τσίπρας: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης

the roots web banners 06

Τσίπρας: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης
23.12.2015 | 09:09

Τσίπρας: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Σημαντική ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισε την σημερινή ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού να συμβιώσουν».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ανοίγει ένας νέος, που βασίζεται στην ισονομία, την αξιοπρέπεια και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

«Μια ακόμη δέσμευση πραγματοποιείται. Μια αυτονόητη και δικαιοκρατική υποχρέωση της Πολιτείας» είπε ο πρωθυπουργός, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με τις αρχές του κράτους δικαίου, της ισότητας και του σεβασμού της αξιοπρέπειας.

«Σήμερα μπορούμε ως ελληνικό κοινοβούλιο και ως κυβέρνηση να είμαστε περήφανοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής διάκριση, ενάντια στον φασισμό και το ρατσισμό».

Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε λέγοντας ότι ο αγώνας αυτός, χρειάζεται συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων και των κοινωνικών δομών ώστε να κερδίζει κάθε μέρα η δημοκρατία.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel