Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>5 δισ. Ευρώ κόστισαν οι μαϊμού συντάξεις!
ikteo limnou
5 δισ. Ευρώ κόστισαν οι μαϊμού συντάξεις!
27.12.2012 | 20:27

5 δισ. Ευρώ κόστισαν οι μαϊμού συντάξεις!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι συνολικά το Δημόσιο έδωσε σε τουλάχιστον 46.000 άτομα συντάξεις, ένας αριθμός που υπολογίζεται ότι κόστιζε τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι θα ζητήσει να επιστραφούν τα χρήματα από αυτούς που τα έπαιρναν παράνομα ενώ σήμερα συγκαλείται ευρεία σύσκεψη με κύριο θέμα την καταγραφή των συντάξεων και την αποφυγή στο μέλλον του φαινομένου να δίνονται σε άτομα που δεν τις δικαιούνται αλλά και σε συνταξιούχους που έχουν πεθάνει.

Στη σύσκεψη υπό τον Γ. Βρούτση, θα συμμετάσχουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Εκεί θα μπουν στο τραπέζι και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σχέδιο "Αριάδνη", το οποίο έχει θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Εργασίας και προβλέπει - μεταξύ άλλων - τη δήλωση σε συμβολαιογράφο των θανάτων, προκείμενου να ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία και να διακόπτεται η χορήγηση συντάξεων , ενώ από τις 21 Δεκεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρονική βάση δεδομένων συντάξεων και συνταξιούχων.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018