Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>"Δεν δεχόμαστε απάνθρωπη λύση για κόκκινα δάνεια"

banner roots

"Δεν δεχόμαστε απάνθρωπη λύση για κόκκινα δάνεια"
02.11.2015 | 08:30

"Δεν δεχόμαστε απάνθρωπη λύση για κόκκινα δάνεια"

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

"Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα 'κόκκινα δάνεια', στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες" διαμηνύει ο πρωθυπουργός μέσω του Έθνους, τονίζοντας πως "καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο- για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε 46 από τα 48 προαπαιτούμενα, παρά τις προφανείς δυσκολίες".

Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να αποσαφηνίζει σε συνεργάτες του πως το πρόβλημα θα λυθεί "με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής", ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα κάμψει τις αντιρρήσεις των δανειστών και θα εξασφαλίσει μια δίκαιη πολιτική λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόθεση του είναι η δημιουργία μιας "ομπρέλας" προστασίας για τους δανειολήπτες οι οποίοι δικαιολογημένα καθυστερούν την καταβολή των δόσεων για τα στεγαστικά τους δάνεια.

Σύμφωνα με τις διαρροές προς συνεργάτες, δεν θα δώσει μάχη μόνο για την προστασία των κατοικιών που βρίσκονται στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, αλλά και για τους δανειολήπτες που ζουν σε αστικές περιοχές.

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Στο μεταξύ, χωρίς προστασία είναι από σήμερα οι δανειολήπτες που έχουν υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία - πέραν της πρώτης κατοικίας - καθώς δεν ανανεώθηκε το μορατόριουμ. Η μη συνέχιση της αναστολής πλειστηριασμών σημαίνει, πέρα από απελευθέρωση των πλειστηριασμών, και επαναφορά των εξώσεων.

Όποια προστασία υπάρχει ακόμη είναι "άτυπη" δηλαδή προϊόν συνεννόησης μεταξύ Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, "πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα πραγματοποιούνται, όπως δεν πραγματοποιούνται και πριν από τις 21 Ιουλίου, όταν αποφασίστηκε η αναστολή λόγω των capital controls". Από το υπουργείο Οικονομίας παραδέχονται, όμως, ότι τυπικά μπορούν να γίνουν, αναφέρει η Καθημερινή.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι μια και η όλη διαδικασία απαιτεί 40 ημέρες μέχρι η υπόθεση να φτάσει ενώπιον του δικαστηρίου, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κανένας πλειστηριασμός πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου. "Έως τότε", διαβεβαιώνουν, θα έχει δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel