Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου - Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων
afoi poriazi

xaritakis wide

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου - Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων
20.12.2012 | 07:40

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου - Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του.

«Το πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει μετά την απώλεια 37 εξαιρετικών διοικητικών υπαλλήλων του», ανέφερε την Τετάρτη το πρυτανικό συμβούλιο. Από την άλλη, η Σύγκλητος εξουσιοδότησε τον πρύτανη κ. Πάρη Τσάρτα να ζητήσει την σύγκληση έκτακτης συνόδου πρυτάνεων, να προτείνει συντονισμένη αναστολή λειτουργίας όλων των ΑΕΙ και «να ζητήσει την τήρηση της ηθικής δέσμευσης των Πρυτάνεων, περί παραίτησής τους, στην περίπτωση εφαρμογής του Ν.4093/2012 (περί διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και βίαιης προώθησης του σχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, σχολών και ΑΕΙ.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας καταθέτουν αύριο στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης 31 διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ με απόφαση της Συγκλήτου τις ημέρες κατάθεσης και εκδίκασης της υπόθεσης οι διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος θα παραμείνουν κλειστές.

Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΟΥ  ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Τάσος Μόσχος οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο των κινητοποιήσεών τους με τη μορφή των απεργιών και των καταλήψεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί στα δικαστήρια. Άλλοι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα καταθέσουν την αίτησή τους στο Πρωτοδικείο της Ρόδου ενώ για τους υπόλοιπους έξι εργαζομένους ισχύουν οι εξαιρέσεις του νόμου περί διαθεσιμότητας και τα στοιχεία τους θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο.

 

Πηγή:  lesvosnews.net

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018