Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Ελλάδα και με τη βούλα της Eurostat στους φτωχούς της Ευρώπης
ikteo limnou
Η Ελλάδα και με τη βούλα της Eurostat στους φτωχούς της Ευρώπης
14.12.2012 | 19:25

Η Ελλάδα και με τη βούλα της Eurostat στους φτωχούς της Ευρώπης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο 20%-30% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27 βρίσκεται το ΑΕΠ της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat στην οποία συγκρίνονται οι χώρες την τελευταία τριετία χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς δείκτες: Το ΑΕΠ και την πραγματική ατομική κατανάλωση (ΑΙC).

Και στους δύο δείκτες την πρωτιά κερδίζει το Λουξεμβούργο, διατηρώντας μιαν ανοδική τροχιά σχεδόν συνολικά. Ακολουθεί η Ολλανδία, με μικρή καθοδική τροχιά, η Ιρλανδία (με σαφή καθοδική τάση), η Αυστρία (επίσης), η Σουηδία και η Δανία (επίσης).

Η Eurostat επισημαίνει ότι η ευημερία του Λουξεμβούργου σχεδόν ξεπερνά κατά 2,5 φορές τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία ξεπερνούν κατά 20%-30% τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το Βέλγιο και η Φινλανδία είναι κατά 10%-20% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η Βρετανία και η Γαλλία κινούνται στο 10% πιο πάνω από το μέσο όρο, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται ακριβώς στον μέσο όρο.

Κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο είναι η Κύπρος (-5%), η Μάλτα, η Σλοβενία και η Τσεχία (-15% με -20%), η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Σλοβακία (με -20% ως -30%), η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία (-30%), η Λετονία (-40%), ενώ τέλος η Ρουμανία και Βουλγαρία βρίσκονται στο -50% με -55%.

Στην κατάταξη της Eurostat με κριτήριο την πραγματική ατομική κατανάλωση (που δείχνει περισσότερο την «υλική» άνεση των νοικοκυριών), η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Ειδικότερα, ενώ βρίσκεται στη 19η θέση ως προς το ΑΕΠ, καταλαμβάνει τη 15η θέση ως προς τον δείκτη AIC.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018