Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βαρουφάκης στην Telegraph: Ναι, είχα σχέδιο hacking στα ΑΦΜ

banner roots

Βαρουφάκης στην Telegraph: Ναι, είχα σχέδιο hacking στα ΑΦΜ
27.07.2015 | 08:26

Βαρουφάκης στην Telegraph: Ναι, είχα σχέδιο hacking στα ΑΦΜ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στην παραδοχή ότι οι αναφορές περί «κλοπής» των ΑΦΜ των Ελλήνων και δημιουργίας παράλληλου τραπεζικού συστήματος είναι ακριβείς προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην βρετανική Telegraph και τον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς Πρίτσαρντ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην υπουργός «οι αναφορές στον Τύπου είναι ακριβείς», ωστόσο ισχυρίστηκε ότι έχουν διαστρεβλωθεί σε βαθμό που να τον εμφανίζουν να έχει έχει εξ αρχής σχέδιο επιστροφής στη δραχμή.

«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό και να με κατηγορήσουν ως προδότη. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλη ρευστότητα. Ήμουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ.Βαρουφάκης.

«Ο στόχος του hacking στα ΑΦΜ ήταν να δοθεί η δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομικών να κάνει ψηφιακές συναλλαγές με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι πληρωμές θα γίνονταν με IOU στη βάση του πειράματος της Καλιφόρνια μετά την κρίση της Lehman Brothers. Ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα θα εδινε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ρευστότητα σε ευρώ και να παρακάμψει τον οικονομικό στραγγαλισμό από την ΕΚΤ», πρόσθεσε.

Την εκπόνηση του λεπτομερούς εναλλακτικού σχεδίου που φέρεται να είχε αναλάβει, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιάνης Βαρουφάκης με στόχο τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, δημοσίευσε η Καθημερινή της Κυριακή.

Το σύστημα αυτό -σύμφωνα με τον πρώην υπουργό- «θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο άκρως ενδιαφέρων διάλογος του Γ. Βαρουφάκη με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds έγινε στις 16 Ιουλίου, με συντονιστή τον βαρώνο Νόρμαν Λάμοντ, γνωστό πολιτικό των βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργό Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την έναρξη της συζήτησης, ο κ. Βαρουφάκης ενημερωνόταν σαφώς ότι «αυτή η συνομιλία καταγράφεται».

Τα tweets περί... φαντασίας

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, σχετικά με τις αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο για «φαντασίες».

«Ωστε επρόκειτο να χακάρω τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από την φαντασία των συκοφαντών μου» έγραψε ο πρώην ΥΠΟΙΚ στο λογαριασμό του στο Twitter για να συνεχίσει με δεύτερο προς την... «τρόικα εσωτερικού».

«Προς Τρόικα Εσωτερικού: Αναφέρθηκα επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet» ανέφερε και παραπέμπει στις δηλώσεις του κατά την παράδοση του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel