Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Reuters: Ο αγώνας για τη συμφωνία ξεκινά την Δευτέρα σε... άγνωστο γήπεδο

the roots web banners 06

Reuters: Ο αγώνας για τη συμφωνία ξεκινά την Δευτέρα σε... άγνωστο γήπεδο
26.07.2015 | 08:51

Reuters: Ο αγώνας για τη συμφωνία ξεκινά την Δευτέρα σε... άγνωστο γήπεδο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μετ' εμποδίων ξεκινά πιθανότατα τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση για το τρίτο πρόγραμμα, καθώς δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με το πού θα γίνονται οι επαφές των υπουργών με τους τεχνοκράτες της τρόικας.

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων αναμένεται στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά την χθεσινή αποστολή του αιτήματος στο ΔΝΤ για μια νέα δανειακή διευκόλυνση, η οποία επιβεβαιώθηκε και από το Ταμείο.

Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα μετά την επίλυση κάποιων ζητημάτων. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τους εκπροσώπους των δανειστών μακριά από υπηρεσίες της κυβέρνησης. "Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους", είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο μία πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως αύριο το βράδυ» (σ.σ. την Κυριακή) με στόχο την επανέναρξη την επόμενη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των πιστωτών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «εάν η συμφωνία αναφέρει ότι αυτοί θα πρέπει να επισκεφθούν ένα υπουργείο, θα πρέπει να το δεχθούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι τεχνοκράτες θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατόπιν δικού τους αιτήματος, όπου θα γίνονται οι συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία, της οποίας θα προΐσταται ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης.

Στόχος, πάντως, της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου ώστε να πληρωθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας χωρίς να αναγκαστεί να λάβει νέα δάνειο- γέφυρα από τους δανειστές.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το