Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στους διαφωνούντες

banner roots

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στους διαφωνούντες
22.07.2015 | 08:07

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στους διαφωνούντες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη λύση της μετωπικής αντιπαράθεσης με τους διαφωνούντες επιλέγει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, αποποιείται και αποδομεί τους σχεδιασμούς της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη (χωρίς να τους κατονομάζει αμφότερους) καταλογίζει στους «αντάρτες» του κόμματός του έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων και τους προκαλεί να εξηγήσουν τις θέσεις τους στο λαό, προαναγγέλλει, τέλος, συνέδριο - ξεκαθάρισμα το Φθινόπωρο.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε:
«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.
Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής».

O κ. Τσίπρας «υπενθύμισε» ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού που όμως μας «κρατά ζωντανούς» ενώ κατά τις ίδιες πηγές, ανέφερε ότι η επόμενη μέρα της συμφωνίας επιτάσσει εκτός από απολογισμό τη χάραξη «συλλογικά» της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Στον διάλογο που είχε με συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός προοικονόμησε μάλιστα και σημαντικές εσωκομματικές διεργασίες για τον Σεπτέμβριο.

«Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του» ώστε «συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το