Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ψήφισαν οι περισσότεροι αρχηγοί | Όλα όσα ανέφεραν για τη σημερινή ημέρα

banner roots

Ψήφισαν οι περισσότεροι αρχηγοί | Όλα όσα ανέφεραν για τη σημερινή ημέρα
05.07.2015 | 11:11

Ψήφισαν οι περισσότεροι αρχηγοί | Όλα όσα ανέφεραν για τη σημερινή ημέρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μηνύματα για την κρισιμότητα της επιλογής τους για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού έστειλαν στους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, προσερχόμενοι στις κάλπες για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα.

Τσίπρας: Μέρα γιορτής η σημερινή-Η Δημοκρατία είναι λύτρωση

Αισιόδοξος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής γιατί η Δημοκρατία είναι χαρά, γιορτή νικά τους φόβους και τους εκβιασμούς, είναι λύτρωση και διέξοδο. Ο ελληνικός λαός στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας, ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Κάποιος μπορεί να αγνοήσει την βούληση μιας κυβέρνησης, όχι όμως την βούληση ενός λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα η δημοκρατία νικάει τον φόβο» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας απ΄ότι φαίνεται σήμερα νικάει την προπαγάνδα του φόβου και δήλωσε βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. «Πολλοί μπορεί να αγνοήσουνε τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού» είπε ο πρωθυπουργός που άσκησε το εκλογικό του στο κτίριο 27ού-30στού Δημοτικών Σχολείων Αθηνών.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής διότι η δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς τότε είναι και λύτρωση είναι και διέξοδος. Ο ελληνικός λαός σήμερα στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή.

Πολλοί μπορούν να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει. Να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει τον φόβο, η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει από ότι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης αυτή την πράξη τη γιορτινή της δημοκρατίας πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Καμμένος: Μεγάλη μέρα για τους Ελληνες

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται. Η δημοκρατία, είπε, δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι όσοι θέλουν να καθυποτάξουν τους πολίτες και τα κράτη» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Π. Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Σαμαράς: Αποφασίζουμε για την μοίρα της χώρας-Ψηφίζουμε «Ναι» στην Ελλάδα και την Ευρώπη

«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για την μοίρα της χώρας μας, ψηφίζουμε ''Ναι'' στην Ελλάδα, ''Ναι'' στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Πύλου, σήμερα το πρωί.

Η σημερινή ψήφος θα κρίνει το μέλλον της χώρας και γι' αυτό θα πρέπει να είναι ένα «Ναι» στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σήμερα το πρωί στην Πύλο.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Ο Α. Σαμαράς χαιρέτησε αρκετούς συμπατριώτες του και στην συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα.

Κουτσούμπας: Με ενότητα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις

«Τα λαϊκά στρώματα με ετοιμότητα πρέπει αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Είτε αυτές οδηγήσουν σε σκληρό μνημόνιο, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου της χώρας από το ευρώ με τον λαό μας χρεοκοπημένο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ιωνία λίγο πριν τις έντεκα το πρωί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους».

Παπανδρέου: Είναι ανάγκη να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα του ευρώ

Στη Νέα Ερυθραία, γύρω στις 7:10 άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου το εκλογικό του δικαίωμα, λέγοντας χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφο: «Νωρίς για να δώσουμε το μήνυμα από το πρωί».

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, δήλωσε:

«Από αύριο όλος ο ελληνισμός, ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμε στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας. Μια δημοκρατία με διαφάνεια, ώστε το βιός του ελληνικού λαού να αξιοποιείται με τρόπο σωστό. Μόνο έτσι θα μιλάμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τους δανειστές. Μόνο έτσι θα μιλάμε ότι έχουμε μια ανεξάρτητη χώρα. για τις μεγάλες αυτές αλλαγές είναι ανάγκη να μείνουμε στο «σκληρό» πυρήνα του ευρώ.

Είναι η καθημερινή επίπονη διαπραγμάτευση για να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη. Το να χάσουμε το στρατηγικό μας πλεονέκτημα, να χάσουμε τη θέση μας στην ευρωζώνη θα είναι στρατηγικό πλήγμα. Αυτή την ελπίδα θα πρέπει να την ενώσουμε για την επόμενη ημέρα».

Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός να τηρήσει τη δέσμευση του για παραμονή εντός ΕΕ

Στο Χαϊδάρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι «ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι δεν θα καρποφορήσει.

Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχτηκε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος λεκτική επίθεση από περίπου οκτώ άτομα.

Γεννηματά: Στέλνουμε ηχηρό «Ναι» στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 257-ο εκλογικό τμήμα στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που όλα αυτά τα χρόνια θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός Ευρωζώνης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα».

Παυλόπουλος: Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον κατά συνείδηση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον

Έκκληση για ενότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι πολίτες σήμερα καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, κατά συνείδηση και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

«Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το εθνικό συμφέρον για το μέλλον του τόπου και του λαού μας» δήλωσ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Προσθέτω απλώς τούτο ιστορικώς αυτονόητο άλλωστε: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο, οφείλουμε να τον διανύσουμε με αρραγή ενότητα. Αυτό έπραξαν οι πρόγονοί μας σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί».

Ο Πρ. Παυλόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης-Ψυχικού στις 10:00 το πρωί.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το