Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Ναι» στην Ευρώπη «Όχι» στο λαϊκισμό λέει η ΚΕΔΕ

the roots web banners 06

«Ναι» στην Ευρώπη «Όχι» στο λαϊκισμό λέει η ΚΕΔΕ
30.06.2015 | 19:10

«Ναι» στην Ευρώπη «Όχι» στο λαϊκισμό λέει η ΚΕΔΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Να ψηφίσουν ΝΑΙ στην Ευρώπη, την Κυριακή στο Δημοψήφισμα καλούν τους Έλληνες Πολίτες οι ηγεσίες των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Σε ψηφίσματά τους, που ενέκριναν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, επισημαίνουν τις ολέθριες για τη χώρα και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που θα έχει τυχόν επικράτηση του ΟΧΙ .

Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να επιστρέψει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας .
ΚΕΔΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου , στην οποία παρίσταντο και οι Δήμαρχοι της Αθήνας , Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκης , Γιάννη Μπουτάρη , που έχουν τεθεί επικεφαλείς του «ΝΑΙ» , σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των παρατάξεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την ένταση που πυροδότησε η τοποθέτηση του επικεφαλής της τελευταίας και Δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.

Στο ψήφισμά της , που υπερψηφίστηκε από τις τρεις άλλες παρατάξεις που πρόσκειται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.
Καταγγέλλει ότι « η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ».

Κατά την ΚΕΔΕ , « η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις : Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας» .

Υπογραμμίζοντας ότι « η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό» , σημειώνει ότι δεν μπορεί « σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία», η Αυτοδιοίκηση να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις.

«Για μας, σημειώνει , η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική. Θα οδηγήσει:

• Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίωναπό προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.
• Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομώνκαι υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.

• Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίαςσε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

• Στην αδυναμία εκτέλεσηςσημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ

• Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτωνγια την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.

• Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αφού πλέον οι έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.

• Στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.

Η ΚΕΔΕ , επισημαίνει ότι « σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος.

Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας».

Για τους παραπάνω λόγους, η ΚΕΔΕ , τονίζει στο ψήφισμά της :

« Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.

• Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.

• Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση,αν η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.

• Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων».

ΕΝΠΕ
Εντωμεταξύ, αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Αγοραστό, την Ταμία κα. Χριστιάνα Καλογήρου και τα μέλη κ. Κώστα Μπακογιάννη και κ. Χρήστο Μιχαλάκη, επισκέφθηκε στις 17:30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και θα του επιδώσει το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel