Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα

banner roots

Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα
30.06.2015 | 08:45

Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση έγινε με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και με έντονο το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης που έχουν στήσει τηλεοπτικές κάμερες στα ξενοδοχεία.

Με κυρίαρχο σύνθημα «όχι στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων κλάδων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες με τα πανώ τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα των διοργανωτών για το «Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής» με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

«Όχι σε νέα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, διαγραφή του χρέους, οι ζωές μας, μας ανήκουν» κάποια από τα λόγια των διαδηλωτών. Παρόντες και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον οποίο πολύς κόσμος εξέφρασε τη συμπαράστασή του.
Ακολούθησε συναυλία με το Θέμη Ανδρεάτο, την Καλλιόπη Βέτα και άλλους καλλιτέχνες.

To tweet του Τσίπρα

Με ένα tweet στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, καθ' οδόν προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου θα δώσει συνέντευξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα για το "Όχι" στο δημοψήφισμα.

Αναφέρει συγκεκριμένα: "Στο δρόμο προς το Ραδιομέγαρο της @ErtSocial, η μεγαλειώδης συγκέντρωση του κόσμου, του περήφανου #OXI στο #Syntagma μας δίνει δύναμη".

"Κοσμοπλημμύρα ενός πλειοψηφικού "όχι" την Κυριακή στο δημοψήφισμα" περιέγραψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος. "Ο ελληνικός λαός θα πει ένα μεγάλο "όχι" και ένα μεγάλο "ναι" σε μια καινούρια, προοδευτική Ελλάδα" τόνισε, προσθέτοντας πως ο λαός δεν δέχεται συμφωνίες-ληστείες και τελεσίγραφα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέτα Καββαδία, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε πως "λέμε "όχι" στην Ευρώπη της Αγοράς, της υποταγής και σε αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας".
Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση, υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών, που είναι το αντικείμενο του επικείμενου δημοψηφίσματος, πραγματοποιούν και στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές, νεολαίοι, μεταξύ αυτών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, ζητώντας από το λαό να απορρίψει τα «τελεσίγραφα» και τις απαιτήσεις τους και να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας».

Οι διαδηλωτές μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους και καλούν σε καταψήφιση της πρότασης των δανειστών στο δημοψήφισμα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα, κ.α.) προβάλλοντας θέσεις για ρήξη με τους θεσμούς και τους δανειστές και ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα.
Λίγο πριν τις οκτώ, οι διαδηλωτές έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και παραμένουν στο δρόμο, μέχρι αυτήν την ώρα.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το