Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Νέο τηλεφώνημα Λιού στον Τσίπρα

the roots web banners 06

Νέο τηλεφώνημα Λιού στον Τσίπρα
29.06.2015 | 08:28

Νέο τηλεφώνημα Λιού στον Τσίπρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε χθες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, ο οποίος ολοκλήρωσε μαραθώνιο επαφών που ξεκίνησαν από την Παρασκευή και τελείωσαν την Κυριακή το βράδυ.

Ο κ. Λιού υπογράμμισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την επίτευξη λύσης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τόσο τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις όσο και μια συζήτηση για πιθανή ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές έχει μεγάλη σημασία η αναφορά του Αμερικανού υπουργού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το οποίο είναι φυσικό να μην επιθυμούν. Παρ' όλα αυτά φαίνεται ότι θα το χρησιμοποιήσουν για να πείσουν την Αθήνα και τους δανειστές «να τα βρουν».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιού τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα βάζει Ελλάδα σε μια πορεία προς την μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη εντός της ευρωζώνης».

Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη όπως «η Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένης της στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους της».

Ο κ. Λιού είπε στον κ. Τσίπρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός υπουργός είχε το Σάββατο τηλεφωνικές συνομιλίες με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι συνεργάτες συνομίλησαν με Ελληνες αξιωματούχους όπως ο Νίκος Παππάς και πιθανότατα ο κ. Δραγασάκης.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel