Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ομπάμα σε Μέρκελ: Αποφύγετε το Grexit με κάθε τρόπο

banner roots

Ομπάμα σε Μέρκελ: Αποφύγετε το Grexit με κάθε τρόπο
08.06.2015 | 08:33

Ομπάμα σε Μέρκελ: Αποφύγετε το Grexit με κάθε τρόπο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε, όπως άλλωστε αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και την καγκελάριο Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο της G7.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Τόνισε, μάλιστα, προς την κ. Μέρκελ ότι τυχόν πείραμα Grexit θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες και γι' αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί.

Ανέφερε, επίσης, πως πρέπει να επιδειχθεί απ' όλες τις πλευρές ρεαλισμός, καλή πρόθεση και να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με το ZDF, η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πως το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη και πως οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Σε ερώτηση, μάλιστα, δημοσιογράφων για το αν υπόσχεται η ίδια να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, η καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει.

Αρκέστηκε μόνο να πει ότι η Ευρώπη έχει καταστήσει με σαφήνεια το μήνυμα προς την Ελλάδα ότι από τη μία πλευρά (της Ευρώπης) δίνεται αλληλεγγύη, αλλά από την άλλη πλευρά (Ελλάδα) πρέπει να αναλαμβάνονται οι υποχρεώσεις.

Αποκαλυπτικός διάλογος Σόιμπλε-Λιου

Στο μεταξύ και ενώ η Σύνοδος των G7 είναι σε εξέλιξη, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Mega για μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν προ ημερών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον Αμερικανό ομόλογό του σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο κ. Λιου είπε στον κ. Σόιμπλε"στηρίξτε την Ελλάδα", ο κ. Σόιμπλε απάντησε "δώστε κι εσείς (η Αμερική) 50 δις για να τη σώσουμε". Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το