Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δήμος Λέσβου: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

banner roots

Δήμος Λέσβου: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....
08.12.2012 | 18:15

Δήμος Λέσβου: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα
Οι  Δημότες της Λέσβου που είχαν την τύχη (ή ατυχία) να παρακολουθήσουν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (τηλεοπτική μετάδοση από το «Αρχιπελάγος») σίγουρα θα έμαθαν πολλά για τους ανθρώπους που διοικούν αυτό τον τόπο. Μια συζήτηση που θυμίζει γήπεδο ή αγορά (αν και σ’ αυτούς του χώρους οι άνθρωποι έχουν να σου πουν κάτι ενδιαφέρον…)  Βασική ευθύνη έχει η παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου ,  η οποία χαρακτηρίζεται «θίασος» από το ειδησεγραφικό site της Λέσβου LesvosNews ο οποίος "αποτελείται από ετερόκλητα στοιχεία, που πέτυχαν να «υφαρπάξουν»  την ψήφο των δημοτών αυτού του τόπου και να διοικήσουν το μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας".
 
Το κλίμα είχε φορτιστεί από τις προηγούμενες ημέρες με τις καταγγελίες της κας Ανθούλας Βαμβουρέλλης για ψυχολογική βία που είχε δεχτεί αρχικά για να ψηφίσει αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στη συνέχεια για να παραιτηθεί.  Σύσσωμη η αντιπολίτευση στήριξε την κα Βαμβουρέλλη. Στήριξη βρήκε και στο πρόσωπο του κ. Παρασκευαΐδη από την παράταξη Βουνάτσου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κορδώνης δέχτηκε τη κ. Βαμβουρέλλη ως απλό Δημότη και όχι ως Δημοτική Σύμβουλο αφού με βάση το σκεπτικό της παράταξης του κ. Βουνάτσου, η κα Βαμβουρέλλη έχει παραιτηθεί.  Τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια.
 
Αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές του κ. Άρη Χατζηκομνηνού κάτα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ λέγοντας  ότι η εφημερίδα παντού βλέπει έργα του Δήμου ενώ τον κατηγορεί για λαϊκιστή. 
Αυτό ήταν μόνο η αρχή…
Ακολούθησε συζήτηση για τις πλημμύρες που έγιναν στη Λέσβο. Έκρηξη υπήρξε από Δημοτικούς Συμβούλους  (της περιοχής Πολιχνίτου) όταν ο κος Κουνιαρέλλης δήλωσε ότι έχει νερό όλος ο Πολιχνίτος.  Την ίδια ώρα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα  από δημότες του Πολιχνίτου που παραμένουν 7 μέρες χωρίς νερό. Επώνυμες καταγγελίες υπήρχαν και στο δελτίο ειδήσεων της "Τηλεόρασης Μυτιλήνης" . (Ας σκεφτούμε αυτούς τους δημότες… όχι μόνο δεν έχουν νερό αλλά άκουγαν και ψέματα ότι έχουν νερό).  Ωστόσο όλοι αναγνώρισαν τον άγωνα που έκανε ο κος Κουνιαρέλλης όλη αυτή την εβδομάδα ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης. (αλλά δυστυχώς ο κος Κουνιαρέλλης ήταν μόνος....) 
 
Ο Δήμαρχος πέταξε το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στην Περιφέρεια λέγοντας ότι δεν έχει αρμοδιότητα για ποτάμια και λαγκάδια.  Δεν απάντησε στις κατηγορίες του κ. Στρατή Καραγεωργίου ότι μηχανήματα του Δήμου έμειναν από πετρέλαιο … χωρίς να μπορούν να προσφέρουν τίποτα!!!
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε να διαβάσει μια επιστολή 18 εργαζομένων (5μηνίτες )  που ουσιαστικά έκαναν επίθεση με βαριές κουβέντες κατά της κας Δόλκα που είχε καταγγείλει την πρόσληψη με ποσό αμοιβής 20.000 ευρώ ενός άτομου για τη δήθεν φύλαξη αθλητικών χώρων. Η κα Δόλκα δέχτηκε μια άνανδρη επίθεση και ο κος Κορδώνης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: θέλησε να δώσει το λόγο σε μια εργαζόμενη (από αυτές που υπέγραφαν την επιστολή) να καταγγείλει περισσότερο τη κ. Δόλκα. Έντονη ήταν η αντίδραση από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.  Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κας Πνακά που κατηγόρησε την  ιδιαίτερα του Δημάρχου και Δημοτική Σύμβουλο κα Αντωνέλλη ότι έχει «φάει» όλες τις γυναίκες!!!  Μάλιστα η κα Πνακά αμφισβήτησε και τον φύλο της κας Αντωνέλλη και… όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ξέσπασε σε γέλια!!!
 
Θυμίζουμε ότι οι κυρίες Πνάκα και Δόλκα ήταν μέχρι πριν μερικούς μήνες στη παράταξη Βουνάτσου. 
 
Ο Δήμαρχος Λέσβου σε όλο τη διάρκεια της συζήτησης για τις καταγγελίες της κας Δόλκα ήταν προκλητικά απών!  Άφησε στη θέση του το σακάκι του και το κασκόλ του να τον εκπροσωπούν…
 
Λίγο μετά τις 11 η αντιπολίτευση αποχώρησε και … οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Βουνάτσου (όσοι του έμειναν)  ψήφισαν μέσα σε 20 λεπτά  όλα τα θέματα με συνοπτικές διαδικασίες.
Η μόνη θετική είδηση είναι ότι από Πέμπτη πληρώνονται τα προνιακά επιδόματα.
 
Πηγή: LesvosNews.net
 
 

Σχόλιο του FM 100: Σσσσσς! Ούτε στου παπά.......

 

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel