Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
27.05.2015 | 19:38

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) κήρυξε απεργία από την Κυριακή 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1 Ιουνίου (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος)και σε εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητά «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».

Μιλώντας στο protothema.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος επιβεβαιώνει ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα μείνουν κλειστά και περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτά. Μάλιστα δηλώνει ότι αύριο Πέμπτη, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του ΥΠΟΙΚ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

«Η κατάσταση στα αεροδρόμια είναι άθλια, δεν υπάρχουν συντηρητές, ούτε καθαρίστριες, ούτε σεκιούριτι, καθώς δεν πληρώνονται. Κινδυνεύουν να "πέσουν" ραντάρ» λέει στο protothema.gr o κ. Αλεβιζόπουλος και συμπληρώνει: 

«Το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης θα τεθεί εκτός λειτουργίας από την Κυριακή, γιατί το όργανο προσέγγισης του αεροδρομίου δεν λειτουργεί, δηλαδή τα αεροπλάνα δεν μπορούν να προσγειωθούν μηχανικά. Από τις 15 Ιουλίου και μετά, δε, αναμένεται να τεθούν εκτός λειτουργίας και άλλα αεροδρόμια λόγω της μη συντήρησης των ραντάρ». 

Παράλληλα, ο κ. Αλεβιζόπουλος εξηγεί ότι οι εκκλήσεις της Ομοσπονδίας για χρηματική βοήθεια από την Πολιτεία πέφτει στο κενό, αφού τα κέρδη των αεροδρομίων όλης της χώρας κυμαίνονται στα 45-50 εκατ. ευρώ τον μήνα και η Ομοσπονδία ζητά έστω μέχρι 5 εκατ. ευρώ για συντήρηση. «Τον Μάιο πήραμε μόλις 300.000 ευρώ» υποστηρίζει ο κ. Αλεβιζόπουλος. 

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:

- την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών.

- την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

 Πηγή: protothema.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel